İnternetten ayakkabı satın alırken dikkat etmeniz gerekenler

0
3021
Online ayakkabı satın al
Online ayakkabı satın al

İnternetten ayakkabı satın almak bazen hayal kırıklığı yaratabilir. Sindirella ayakkabısı beklerken, kendinizi Kül Kedisi’nin üvey kız kardeşleri gibi bulabilirsiniz! 

İnternetten ayakkabı satın almak kulağa harika bir fikir gibi gelse de, çoğu zaman hayalleriniz suya düşüyor. Binlerce mağazayı online olarak gezebiliyor ve ihtiyaçlarınıza göre istediğiniz ayakkabıları filtreleyebiliyorsunuz. her ne kadar titiz bir arama yapmış olsanız da gelen ayakkabı kalite ve malzeme olarak sizi tatmin etmiyor. Ayak numaranıza göre sipariş verseniz de kimi modellerin kalıpları dar oluyor ve ayağınıza olmuyor. Çizmelerde ise durum daha da vahim. Bacaklarınız kalınsa eğer internetten çizme siparişi vermeden önce bir kez daha düşünün!

Neyse ki internet alışveriş sitelerinde ücretsiz iade garantisi var da beğenmediğimiz ayakkabıları geri iade edebiliyoruz. Bu nedenle, bir sonraki ayakkabınızı çevrimiçi olarak satın alırken aklınızda bulundurmanız gereken sekiz ipucu aşağıda verilmiştir, böylece para israf etmezsiniz.

İnternetten ayakkabı nasıl alınır? Ayakkabı satın alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? 

Koronavirüs pandemi sizin de ayakkabı mağazalarını gidip beğendiğiniz ayakkabıyı satın almak kulağa çok da güvenli gelmiyor.  Bu yüzden internet üzerinden bazı temel kurallara dikkat ederek online ayakkabı  alışverişine devam edebiliriz.  Peki ayağınıza uygun ayakkabıyı seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? 

Ürün fotoğraflarını yakından inceleyin 

Online ayakkabı satın almanın en büyük zorluklarından biri, ayakkabının kalitesi ve kalitesi hakkında doğru bir fikir edinmenin zor olmasıdır. Bu durumda ürünün farklı açılardan net resimlerine sahip internet sitelerinden  veya satıcılarla alışveriş yapın.

Kullanılan malzemelerin rengi ve dokusu hakkında daha iyi bir fikir edinmek için ürünü yakınlaştırmayı deneyebilirsiniz.

Modellerin giydiği ayakkabılara dikkat edin

Ayakkabı satın alırken size en çok yardımcı olacak şey modellerle yapılan moda çekimleridir.  Bir modelin Ayağında beğendiğiniz ayakkabıyı görmek size daha fazla yardımcı olacaktır. Özellikle yeni bir tarz denemek istediğinizde veya şık  bir kombin oluştururken modeller size ayakkabının duruşu ile ilgili daha fazla fikir verecektir.  Örnek vermek gerekirse; bir modelin ayaklarında, topuklu bir ayakkabının nasıl durduğunu, ayak bileğinin ve kayışların yerleşimi ve ayakkabının bacakları  görsel olarak uzattığını veya kısalttığını görebilirsiniz.

İstediğiniz görseller mevcut değilse ve ayakkabılar iyi bir markaya aitse, ürün fotoğraflarını mutlaka Googlayın! Bazı internet siteleri, özel çekim ve aydınlatmalarla veya özel moda çekimleriyle size fikir verebilecek pek çok görseli hizmetinize sunuyor. 

Ayak ölçülerine dikkat! 

Bazı markaların ayakkabılarının kalıpları çok dar olabiliyor.  Özellikle çizme satın alacaksanız ve bacaklarınız kalınsa  ayakkabı satın alırken daha fazla dikkatli olmanız gerekiyor.  Keza çizme ayağınıza olsa bile fermuar kapanmadığı için satın aldığınız çizmeyi mecburen geri iade etmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla birlikte, dönüşüm tablolarına bakarak farklı markalar için ayakkabı bedeninizi öğrenebilirsiniz. Ayakkabı satın alırken özellikle ürünü satın alan kullanıcıların yorumlarına incelemenizde büyük fayda var. Genellikle bütün alışveriş sitelerinde kullanıcı yorumları bulunuyor.  bu yorumlarda ayakkabının rahat mı kalıplarının dar mı yoksa tam ayağınıza göre mi olacağını tahmin edebiliyorsunuz.  Başka bir seçenekte beğendiğiniz bir ayakkabının hem kendi ayak ölçülerinizde,   hem de 1 numara büyük boyutunu satın alabilirsiniz. 

Her markanın ölçüleri farklı olabilir

Ayakkabı ölçüleri genellikle markalar arasında farklıdır ve aynı marka içerisinde bile tutarsızlıklar olabilir. Pek çok farklı markayı barındıran alışveriş siteleri, rehber olarak tek bir boyut ve ölçü tablosu sunabilir, ancak bunun çoğu zaman tam olarak doğru olmadığını, pekala yanlış olabilecek bir rehber olduğunu unutmayın.

Satın almak istediğiniz markanın kendi web sitesi varsa, bunun yerine bu boyuta ve dönüşüm tablosuna bakın.

Daha önce kullandığınız markaları satın alın 

Geçtiğimiz günlerde internetten ayakkabı satın almaya çalışmış ve bütün satın aldığım ürünleri geri iade etmek zorunda kalmıştım.  Daha fazla uğraşmak istemedim ve  alışveriş merkezine giderek kendime yeni bir çizme satın aldım.  şunu anladım ki ayakkabı satın alırken mutlaka sürekli alışveriş yapmış olduğunuz ayakkabı markalarını tercih etmek gerekiyor.  Diğer türlü sadece macera yaşıyorsunuz ve çoğunlukta internetten satın almış olduğunuz ayakkabıları iade etmek zorunda kalıyorsunuz.  Ancak sürekli alışveriş yaptığınız ve ölçülerini bildiğimiz markaları tercih ederseniz iade Kargo oranı daha azalıyor. 

İnternetten ilk ayakkabı alışverişinizde uygun fiyatlı bir ayakkabı satın alın

Belirli bir web sitesinden veya markadan ilk kez alışveriş yapıyorsanız, ilk alışverişinize uygun fiyatlı bir ürünle başlayın. Markanın bedeni ve kalitesi sizin için uygunsa alışverişe devam edebilirsiniz. 

iade ve değişim politikalarını mutlaka okuyun

İnternetten herhangi bir şey satın almadan önce mutlaka iade ve değişim politikasını dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.  Bazen fotoğrafta çok güzel görünen bir ürün elinize ulaştığında kalite bakımından sizi tatmin etmeyebiliyor.   bu yüzden bilinçli alışveriş yapmak şart.

Müşteri yorumlarını okuyun

Ayakkabı söz konusu olduğunda, ürünün görsel ve beden açısından doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız incelemeler çok değerlidir. Dikkatlice müşteri yorumlarını okuyarak alışveriş yapmanızda fayda var. 

İnternetten ayakkabı satan siteler
İnternetten ayakkabı satan siteler

İnternetten ayakkabı satan siteler ve alışveriş tecrübelerim 

İnternetten ayakkabı satın almak aslında çok pratik bir işlem fakat ayağınıza uygun ayakkabıyı bulabilmek için birden fazla sipariş vermek zorunda kalıyorsunuz. Bu da iade ürünlerin sayısında ciddi bir artışa neden oluyor. Ürün iadesi için kargoya gittiğim zaman özellikle Trendyol’un çok fazla iade kargosu olduğunu görüyorum. Ücretsiz iade seçeneği sunulduğu için aldığımız pek çok şeyi sorunsuz bir şekilde alışveriş sitelerine iade edebiliyoruz.  Bu durum en az dağıtılan kargolar kadar iadelere neden oluyor.  Özellikle ayakkabılarda iade nedenlerinin başında benim için kalite geliyor. Son zamanlarda online ayakkabı siparişi verdiğimde sanki markanın 2. ya da 3.  kalite ürününü satın almışım hissine kapılıyorum. Daha önce alışveriş yaptığım internet sitelerine de bu şikayetimi belirttim. Ancak halen Bu durumun devam ettiğine dair düşüncelerim tazeliğini koruyor.  Aşağıda ayakkabı alışverişleri ile ilgili tecrübelerimizi sizlerle paylaşıyorum sizde yorumlarda Hangi internet sitesinden ayakkabı satın aldığınızı ve memnuniyetiniz de ya da Şikayetinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Trendyol 

Geçtiğimiz hafta Trendyol’dan 3 tane çizme satın aldım.  Ancak gelen ürünlerin hepsini iade etmek zorunda kaldım nedenine gelince… Aldığım çizmenin birinin bedeni uymadı,  birisinin modelini beğenmedim,  bir diğerinin kalitesi çok kötüydü.  Bu yüzden internetten ayakkabı siparişi verirken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir yazı yazmanın  hem kendim hem de sizler için faydalı olacağını düşündüm.  Her ne kadar alışveriş yaparken ürün açıklamalarına dikkat etsem de,  ürün kalitesi kötü ise benim yapacağım herhangi bir şey olmuyor.   Böyle bir durumla karşılaşmamak için özellikle ayakkabı konusunda marka  ürün satın almak çok daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum.

Morhipo

Yanlış hatırlamıyorsam geçtiğimiz yıl Morhipo’dan  bir çizme satın almıştım.  Kargo paketini açar açmaz az kalsın zehirleniyorum sandım. O kadar kötü ve ağır bir koku vardı ki ürünü denemeden kargo iadesi yaptım. O gün bugündür Morhipo’dan ayakkabı satın almıyorum.  Bu yaz bir elbise beğenip sipariş vermiştim. İyi bir markadan satın almama rağmen elbisenin kumaş kalitesi çok kötü olduğu için onu da iade etmek durumunda kaldım.  Sonuç olarak artık Morhipo’dan alışveriş yapmıyorum. 

Instagram’dan ayakkabı satın almak

Son yıllarda alışveriş sitelerinden dışında sosyal alışveriş de oldukça revaçta.  Instagram üzerinden yüzlerce butik her gün binlerce kutu ayakkabı satışı yapıyor. Sosyal medya üzerinden alışveriş yapmayı hala çok güvenli bulmuyorum.  Özellikle de konu ayakkabı olunca kurumsal firmalarda bile ciddi problemler yaşanabiliyor,  sosyal medyada neler olabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum.  büyük alışveriş sebebi kargolarla avantajlı sözleşmeler yaptıkları için iade kargolar konusunda sorun çıkarmıyorlar ancak küçük butiklerde bu ciddi bir problem olabilir. Instagram’da aklımızı çelebilecek pek çok ayakkabı modeli yer alıyor ancak dolandırılma tehlikesine karşı dikkatli olmakta fayda var. İllaki Instagram üzerinden ayakkabı satın almak istiyorsanız mutlaka ilgili butiğin  web sitesi olmasına ve şirket bilgilerinin internet sitelerinde yer almasına dikkat edin. 

Önceki İçerikDuygusal açlıkla nasıl baş edilir?
Sonraki İçerikÇocuklar için uyku arkadaşı güvenli mi?
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın