Ecrin Mart, iki kez üst üste dünya rekoru kırdı!

0
2523
Ecrin Mart kimdir?
Ecrin Mart kimdir?

Onunkisi Covid-19 sürecinde ilham veren bir başarı hikayesi. Ecrin Mart‘tan bahsediyorum. Pandemi günlerinde herkes evdeyken o, top sektirerek iki kez dünya şampiyonu oldu! Peki Ecrin Mart kimdir? İşte size başarmak için engel tanımayan bir genç kızın, Ecrin Mart‘ın hikayesi!

Ecrin Mart’ı tanıyabilir miyiz? 

2008 İstanbul doğumluyum. Boşnak asıllıyım.  2 erkek kardeşim var, 3 kardeşiz. Ailem ile birlikte Bayrampaşa’da yaşıyoruz. 8.Sınıf öğrencisiyim ve şu sıralar LGS’ye hazırlanıyorum. Basketbolu çok seviyorum ve GALATASARAY U13 Takımı’nın lisanslı basketbol oyuncusuyum.

Covid-19 sürecinde 2 kez üst üste dünya Rekoru kırdın. Bu süreci ve kazandığın başarıları anlatabilir misin? 

Çocuklar Dünya Rekorlar Kitabı‘na girmeyi başardım. Bu sürecin nasıl gerçekleştiğini anlatmam gerekirse şunları söyleyebilirim: Basketbolu çok seviyorum ve onsuz bir günümün bile geçmesini istemiyorum. Her gün daha çok çalışarak kendimi daha da geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu nedenle Covid-19 karantina zamanlarını da fırsata çevirerek çalışmalarıma ara vermeden evde de devam ettim. 5 aileli bir apartmanda yaşıyoruz. Komşularımıza da anlayışları ve beni bu süreçte destekledikleri için buradan çok teşekkür ediyorum. Herkesin evde olduğu bir zamanda bazı saatlerde top sektirmeme izin veri,  bana destek oldular.

İlk rekorum gözler kapalı çift top ile 22 saniyede 142 dribbling, 2. rekorumla da çift top gözler kapalı 19.05 sn ile çocuklar rekorlar kitabında yer almayı başardım. Aslında 19.05’ten daha iyi bir rekor yapabilirdim fakat kulübüm Galatasaray’ın kuruluş yıl dönümü 1905 olduğundan dolayı rekorumu 19.05 sn olarak kulübüme armağan ettim.

Ecrin Mart rekorları nelerdir?
Ecrin Mart rekorları nelerdir?
Ecrin Mart rekorları nelerdir?
Ecrin Mart rekorları nelerdir?

 

Basketboldaki başarılarınla Kids World Records kitabına girdin. Bu başarının ardından hayatında neler değişti? 

Daha önceden basketbolu bırakmam gerektiği söylenmişti fakat ben pes etmedim. Hayallerimden güç alarak daha çok hırslandım ve daha çok çalıştım. Çünkü kendime güveniyordum ve hedeflerim için çok çalıştım. Çalışmaya da devam edeceğim! 

Dünya rekoru kırdıktan sonra basketbol alanında birçok başarı elde etmiş  abilerim ve ablalarımdan tebrikler aldım ve onlar ile tanışma fırsatım oldu. İlk defa televizyonda haber kanalına çıktım ve bu benim için çok gururlandığım bir andı. Açıkçası oldukça heyecan verici bir duyguydu.

Küçük yaşta spor adına ülkemize başarı getirmek beni çok mutlu etti. Yeni rekor denemeleri için her zamankinden daha da çok çalışmaya başladım. Bu süreçte sosyal medyada beni takip eden birçok takipçim de benden ilham alarak basketbola başladılar. Yurt dışından Amerika’dan Avrupa’dan birçok basketbolcu ve sporcuyla tanışma fırsatım oldu.

Ecrin Mart ailesi - Babası Fahrettin Mart ve sponsoru Argivit markası kurucusu Dr. Murat Doğan
Ecrin Mart ailesi – Babası Fahrettin Mart ve sponsoru Argivit markası kurucusu Dr. Murat Doğan

 

Çocukların başarılı olmalarında aile desteği oldukça önemli. Ailen sana bu süreçte nasıl destek oluyor? 

Ailem bana her zaman destek oldu. Babamın da eski bir basketbolcu olması benim şansımı arttırdı. Babamla bulduğumuz her fırsatta antrenman yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ailemden inanılmaz güç aldım. Covid-19 öncesinde hafta içindeki bütün antrenmanlarıma beni annem götürdü. Hafta sonları ise babam götürdü. Bu şekilde ailesinden destek alamayıp basketbolu bırakan çok arkadaşım oldu. Ailemin üzerimdeki emekleri gerçekten çok büyük, haklarını ne yapsam ödeyemem.

Basketbolcu Ecrin Mart kaç yaşında?
Basketbolcu Ecrin Mart kaç yaşında?

Başarılarınla bu zor günlerde pek çok kişiye ilham oldun. Peki bir günün nasıl geçiyor? Neler yapıyorsun?

Güne erkenden sağlıklı bir kahvaltıyla başlıyorum. Standart esneme ve ısınma hareketlerimi yapıyorum. Daha sonra online derslerime katılıyorum. Haftanın 3 günü online derslerimden sonra LGS’ye ye hazırlandığım için dershaneye gidiyorum. Dershane sonrasında testler çözüyorum. Dershaneye gitmediğim günler İngilizcemi geliştirmek için çalışmalar yapıyorum, videolar izliyorum. Haftanın 4 günü akşamları basketbol antrenmanı, diğer günleri de güçlendirme çalışmaları yapıyorum. Bulduğum her fırsatta eski ve güncel basketbol maçlarını izliyorum. Neredeyse her günüm böyle geçiyor.

Ecrin Mart resimleri
Ecrin Mart resimleri

 

Sen de dünyadaki pek çok çocuk gibi eğitimine artık online devam ediyorsun. Bu süreçte yaşadığın zorluklar nelerdir? Nasıl üstesinden geliyorsun? 

Online eğitim olduğu için öğretmenlerimiz dersleri büyük titizlikle anlatıp bize yüz yüze eğitimi arattırmıyorlar, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bütün derslerime eksiksiz katılıyorum. Hafta sonu da sokağa çıkma yasağından dolayı dershanemizin online dersleri oluyor. Bu yıl LGS sınavına gireceğim ve bu sürece denk gelmesi beni biraz endişelendiriyor ama öğretmenlerimin de tavsiyesi ile aldığım test kitaplarından bol bol test çözüp, ders tekrarı yapıyorum. Umarım ben ve LGS sınavına girecek bütün arkadaşlarım güzel puanlar alırız ve istediğimiz okullara yerleşiriz.

Ecrin Mart fotoğrafları
Ecrin Mart fotoğrafları

 

Sporcular için beslenme de oldukça önemli. Nasıl besleniyorsun? Özel bir beslenme programın var mı? 

Evet özel bir sporcu diyeti programım var. Beslenme programımı düzenli bir şekilde uyguluyorum. Bunun yanında 3 yıldır Argivit Focus’u kullanıyorum ve çok faydasını gördüm. Odaklanmada ve fiziki yapımda iyi anlamda büyük etkileri oldu.

Ecrin Mart hangi takımda oynuyor?
Ecrin Mart hangi takımda oynuyor?

 

Yakın gelecekte planların nelerdir? Kariyerin ve eğitim hayatınla ilgili neler yapmayı hedefliyorsun? 

Bu yaz JR. NBA‘in Amerika’daki kampına davetliyim. Bunun için şimdiden hazırlıklara başladım. En büyük hedefim milli takımda oynamak ve WNBA de ülkemizi temsil etmek. LGS’de de yüksek puan alıp, iyi bir lisede eğitimime devam etmek istiyorum. Hedeflerim için gerçekten çok çalışıyorum.

Junior NBA’in kamplarına katılıyorsun. Uluslararası bir basketbol kariyeri için neler yapıyorsun? 

5 günlük Jr. Nba online kampına katıldım ve çok faydalı geçti. Birçok Jr. NBA koçu ile tanışma fırsatı buldum. Farklı ülkelerden bu kampa katılan birçok kişiyle arkadaşlık kurma şansım oldu, hepsiyle sürekli görüşüyorum. Pandemiden dolayı bir olumsuzluk olmaz ise bu yaz Amerika’daki gerçek kampa katılacağım.

Ecrin Mart basketbol eğitimi
Ecrin Mart basketbol eğitimi

 

Basketbol dışında ilgilendiğin farklı sporlar var mı? 

Evet. Spora ilk olarak yüzme ile başladım. 5 yaşında yüzme eğitimleri almaya başladım. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı birçok yarışa katıldım ve madalyalar kazandım. Daha sonra yüzmenin yanında basketbol eğitimleri de almaya başladım. Basketbola olan ilgim daha da artınca yüzme daha çok hobi olarak hayatımda devam etti. Bunun dışında antrenmanlarıma büyük katkı sağlayan koşular da yapıyorum. Sevdiğim bir diğer spor dalı da kayak. 4 yaşından beri her kış bulduğumuz her fırsatta ailece kış tatili yapardık. Hatta o kadar ki pistler kapanana kadar kayak yapardık.

Ecrin Mart boyu kaç?
Ecrin Mart boyu kaç?

 

Ecrin Mart kimdir? 

Ecrin Mart, 2008 yılında İstanbul’da doğdu. Orta derecede Sırpça ve başlangıç seviyede İngilizce dillerini konuşuyor. Okula 5 yaşında, 1 yıl erken başladı. Spor hayatına 6 yaşında yüzme ile başlayarak, 1 altın ve 1 bronz madalya alarak ilk başarısını yakaladı. Aynı zamanda 9 yaşında İBB’nin basketbol kursuyla ilk basketbol hayatına start verdi. Ardından 3 aylık kursu tamamlayıp, BJK Spor Kulübü’ne geçiş yaptı. 1 sene sonra U11 Takımı’nda lisanslı oyuncu olarak İstanbul şampiyonluğu madalyasını aldı. Ertesi yıl Galatasaray Spor Kulübü’ne transfer oldu. Bu yıl U13 Takımı’nda lisanslı basketbolcu olarak kariyerine devam ediyor. Kariyerine 2 dünya rekorunu altın harflerle yazdıran Mart, JR NBA’de eğitim hakkı kazandı. Bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeni ile ilk JR. NBA kampına online olarak katıldı. Şu an 8. Sınıf öğrencisi olup, LGS’ye hazırlanıyor.

Türk basketbolcu Ecrin Mart, 1.60 boyunda ve 46 kilo ağırlığındadır. Halen, Galatasaray U13 Takımı’nda lisanslı basketbolcu olarak basketbol kariyerine devam etmektedir.

ReklamArgivit Focus kullanıcısı Ecrin Mart kimdir?

Argivit Focus kullanıcısı Ecrin Mart kimdir?

Önceki İçerikFosfaditilserin nedir, ne işe yarar?
Sonraki İçerikBebekler için en iyi ateş ölçer markası hangisi?
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın