İftara ne pişirsem? İftar Menüsü 6. Gün

0
925

Bugünlerde havalar bir ısınıp bir soğuyor. Vücut direncini olumsuz etkileyen bu durumun özellikle nezle, grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarına davetiye çıkardığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu yüzden sizler için vitamin – mineral içeriği bol ve düşük kalorili oluşu nedeniyle tavuklu tarifler hazırladım. Izgara, haşlama, fırında, poşet, sote, kızartma… Her pişirme tekniğine uyan, baharatlarla, sebzelerle mükemmel uyum sağlayabilen tavuk etiyle kremalı tavuk çorbası, sebzeli tavuk sote ve egzotik tavuk pişirdim. Afiyet olsun!

kremali tavuk corbasi
Kremalı Tavuk Çorbası:

Malzemeler:
Orta Boy soğan
3 Diş Sarımsak
1 lt Su
100 ml Krema
50 gr Tavuk
500 gr Tavuk Kemiği
60 gr Tereyağı
60 gr Un

Hazırlanışı:

Önce tavuk kemiklerini tencereye alarak, su ekleyip bir güzel kaynatıyoruz.  Soğan ve sarımsakları ince ince kıyıyoruz. Diğer tenceremize de yağı koyup, altını yakıyoruz. Soğan ve sarımsakları bir güzel kavuruyoruz. Tenceremize unu döküp, kavurma işlemimize devam ediyoruz. Kaynattığımız tavuk suyunu kavurduğumuz tencereye döküp, 30 dakika daha kaynatıyoruz. Kaynatma işlemi bittikten sonra başka bir tencereye süzgec yardımıyla süzüp, kremamızı ekliyoruz. Daha sonra tavukları ince ince kıyıp, kaynayan kremalı çorbamıza ekliyoruz. Arzunuza göre baharat ekleyebilirsiniz. Çorbamız bir taşım kaynadıktan sonra servise hazırdır.

sebzeli tavuk sote2
Sebzeli Tavuk Sote:

Malzemeler:
1 Adet Kabak
1 Adet Patlıcan
2 Orta Boy Patates
200 gr Mantar
500 gr Tavuk Gögüs Kemiksiz
100 gr Tereyağı
1 Orta Boy Soğan
3 Diş Sarımsak
3 Adet Yeşil Biber
5 Adet Domates

Hazırlanışı:

Tavukları kuşbaşı doğradıktan sonra yağla beraber tenceremize alıp sotelemeye başlıyoruz. Tavuklar suyunu iyice çekmeden sırasıyla soğan, biber, patates, kabak, mantar ve patlıcanları da kuşbaşı doğrayarak sotelemeye devam ediyoruz. Sarımsakları da ilave edip sotelemeye devam edin. Arada tavukların pişip pişmediğini kontrol edin. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp kesin ve tencereye aktarın. Domatesler suyunu çekince istediginiz baharatlarla lezzetlendirin.

egzotik tavuk1
Egzotik Tavuk:

Malzemeler:

500 gr Kemiksiz Tavuk Göğsü
100 gr Kaşar Peyniri
100 gr Salam
1 Tutam Fesleğen
50 gr Un
2 Adet Yumurta
100 gr Galeta Unu

Yapılışı:

Tavuk göğsünü yatay şekilde ince ince bölüyoruz. Böldüğümüz tavukları buzdolabı poşetine koyup, et döveceği yardımıyla inceltiyoruz. İncelttiğimiz tavuklara kaşar, salam ve fesleğen koyup, sigara böreği gibi sarıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa batırıp, tencerede kızartıyoruz.

Bir Cevap Yazın