Her zaman geçerli 7 moda kuralı!

0
751

Bu 7 kural kesinlikle sezonluk değil, her daim bilmemiz gerekenlerden oluşuyor. Sizin için tasarımcılara, işi bilenlere, trendleri belirleyenlere sorduk.

1. Sadece moda diye, size yakışmayan bir ürünü almayın…

Bütçeniz, vücut şekliniz ve stiliniz ne olursa olsun, dünyada iki çeşit kıyafet vardır; sizi harika gösterenler ve kötü gösterenler. Hiçbir zaman ne kadar trend veya moda olursa olsun size yakışmadığını düşündüğünüz ne ufak tereddüdünüz olan bir parçayı almayın.

2. Öncelikle temel parçaları oluşturun, gerisi gelir…

Doğru giyinmek için, bilinçli alışveriş yapmalıyız. Mesela, kaliteli bir çift kotunuz, beyaz atlet ya da t-shirtleriniz, kaliteli iki çift topuklu ayakkabınız, şık bir takımınız ve krem, beyaz, siyah gibi doğal renklerde kazaklarınız olsun. Daha sonra alacağınız ürünleri bunlarla kombinleyip, çeşit çeşit giyebilirsiniz.

3. Mağazada gördüğünüz ürünü sevdiyseniz ve üzerinizde şık duruyorsa iki tane alın…

Hepinizin başına gelmiştir. Öyle bir parça denersiniz ki, sanki adeta sizin için dikilmiş hissi verir. İçinde kendinizi rahat ve şık hissedersiniz. Böyle bir ürün bulduğunuzda sakın iki kere düşünmeyin, iki tane alın. Bu ürünün farklı rengi varsa kesinlikle alın.

4. İşinize yarayacak ürünlerin stiline önem verin…

Mont, yün kazak veya basit çantalar alırken ne kadar stil sahibi olduğunu düşünmenize gerek yok. Çünkü bu tip ürünler zaten her sezon yenileniyor. Fakat her gün giyeceğiniz bir ürün alacaksanız, bu ürünün stilini düşünmelisiniz. Bazılarımız bu hatayı gömleklerde yapıyor. Sadece bir gömlek deyip, kasaya gidiyoruz. Ama bir yerde giydiğimizde aslında çok basit ve bir özelliği olmadığını görüyoruz.

5. Tarzınız olmayan bir ürünü deneyin…

Hepimizin “şunu giydiğimi hayal bile edemiyorum” dediği olmuştur. Bir dahaki alışverişinizde, hiç giymem dediğiniz tarzda bir ürünle girin deneme kabinine. İnsanların zaman zaman değişiklik yapmaya ihtiyacı vardır. Eğer hiç hoşunuza gitmezse en azından kendinizle eğlenmiş ve nasıl durduğunu görmüş olursunuz. Tamam hemen yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi bir tarz çorap ve ayakkabı ilişkisi yakalayın demiyorum ama inanın bana “aman bu nedir böyle?” dediğiniz bir şeyi giyiyor bulabilirsiniz bir anda kendinizi.

6. Düzenli olarak gardolabınızı ayıklayın…

Sakın dolabı sonuna kadar giymediğiniz eşyalarla doldurmak gibi bir hata yapmayın. Bu hem hazırlanırken zaman kaybına neden olur, hem de alışverişe çıktığınızda dolabınızdaki parçaları hayal etmenizi engeller. Düzenli olarak dolabınızı ayıklayın. Giymediğiniz ürünleri bağışlayın. Yeni alacağınız parçalar için yer açın.

7. Kendinize güvenerek giyinin…

Dolabınızda bulunan ürünlerden herhangi birini giydiğinizde eğer yüzünüzde memnuniyet ifadeniz yoksa kesinlikle ondan kurtulun. İnsanın kendine olan güvenini, fiyatı ve markası ne olursa olsun kendini içinde emin ve mutlu hissettiği parçalar tamamlar. Altından olsa ne fayda, öyle değil mi?

Bir Cevap Yazın