Hamilelik çatlakları nasıl önlenir?

0
1241
Hamilelik çatlakları neden oluşur?
Hamilelik çatlakları neden oluşur?

Hamilelik çatlakları görüntü olarak bir çok kadını rahatsız etmektedir. Özellikle karın büyümeye başladığı dönemde fark edilmeye başlayan çatlakları önlemek için hamilelik bakımları arasına almak gerekir. El, yüz bakımı gibi cilt bakımına da devam edilmelidir. Hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilen ürünler ile önüne geçmek mümkündür. Genetik faktör ön planda olsa da önüne geçmek ya da oluşumu engellemek adına Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras Anne Bebek Kulübü okuyucuları için hamilelik çatlakları ile ilgili merak edilenleri yazdı.

Hamilelik çatlakları neden olur, nasıl önlenir?

Hamilelik döneminde en çok rastladığımız durum vücutta oluşan çatlaklar. Gebelikte değişen hormonlar cildin yapısını etkilemektedir. En çok karın bölgesinde görülen çatlakların nedeni, bebekle birlikte büyüyen bölgedeki cildin gerilmesidir.

Özellikle hamileliğin son 3 ayında iyice gerilen karın derisinde beyaz çizgiler şeklinde ortaya çıkan çatlaklar daha da gözle görülür hale gelebilir.

Hamilelik çatlakları bakımı nasıl yapılır?
Hamilelik çatlakları bakımı nasıl yapılır?

En çok hangi kadınlarda rastlanır?

  • Genetik sebepler
  • Cildin çok kuru olması,
  • İkiz veya üçüz gebeliklerde,
  • Uzun süre kortizon tedavisi görmek,
  • Gebelik öncesi hareketsiz bir yaşam sürmek
  • Sigara içmek,
  • Hassas bir cilt yapısına sahip olmak.
  • Cildin yapı olarak esnek olmaması
Gebelik çatlakları bakımı nasıl yapılır?
Gebelik çatlakları bakımı nasıl yapılır?

Gebelik çatlaklarını önlemek için kullanılan ürünler

Hindistancevizi yağı

Hamilelikte çatlak giderici olarak en sık tercih edilen ürünlerden biri hindistancevizi yağı. Ölü deriyi arındırıyor, cildi nemlendirerek esnekliği korumaya yardımcı oluyor.

Susam yağı

E vitamini bakımından oldukça zengin olan susam yağı, cildi beslemek için kullanılabilecek en iyi yağlardan biri.

Aloe Vera

Cilt için kullanılan en iyi ürünlerden biri olan aloe vera, cildi sıkılaştırmaya ve esnetmeye yardımcı oluyor. Doğrudan aloe vera yapraklarından çıkan jeli kullanabileceğiniz gibi, tercih edeceğiniz ürünlerin de aloe vera bazlı olanlarını seçebilirsiniz.

Bepanthol Çatlak Önleyici Krem

150 ml’lik spreyli kutuda sunulan ürün, cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı oluyor. Koruyucu ve renklendirici içermediği için tercih edilebilir. Centella asiatica, provitamin B5 ve zeytinyağı içerir.

Mustela Çatlak Önleyici Krem

Avokado ve karaçam özü içeren krem, çatlak karşıtı ürünler arasında en sık tercih edilenlerden biri. Alkol ve kafein, paraben, phthalete, bishphenoller ve phenoxyethanol içermiyor.

Lierac Çatlak Önleyici Krem

Bitkisel içeriği ile hamilelik döneminde kullanıma uygun olarak üretilen Lierac Phytolastil krem de çatlak önleyici kremler arasında en çok tercih edilenlerden.

 

Hamilelik çatlakları ile ilgili dilerseniz forum sayfamızda tecrübeli annelerimizden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikÇocukluk çağında covid-19 aşılaması
Sonraki İçerikAnne gözüyle uzaktan eğitim
Cilt bakımı denince akla gelen ilk isimlerden olan Yasemin Miras; diğer makyaj ve bakım uygulamalarında uzman olan ekip arkadaşlarıyla 2002 senesinde kurduğu merkezde sizlere hizmet vermektedir. Daha önce Şişli Lazer Medikal adıyla anılan merkezimiz şimdi sizlere Yasemin Miras Beauty Salon olarak hizmet vermektedir. Şişli’nin en işlek lokasyonlarından olan Halaskargazi Caddesi’nde hizmet veren merkezimizde cilt bakımı, makyaj ve epilasyon gibi uygulamaları gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın