Güzelliğin formülü: Altın oran

0
649

İnce, simetrik olmayan dudaklar için dolgunlaştırıcı rujlar, parlatıcı gibi makyaj hileleri, hızlı bir çözüm gibi görünse de etkisi oldukça sınırlı. Oysa doğal, hacimli ve orantılı dudaklara sahip olmak için ‘küçük bir dokunuş’ yeterli. Her ne kadar tüm kadınların hayli dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak olsa da uzmanlar yüz ile orantılı dudağın daha güzel bir görünüm oluşturduğunu belirtiyor. Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu’ya göre, dudağın yüz ile orantısının yanı sıra kendi içinde orantısı da önemli.

Kişiye özel küçük bir dokunuş ile yüze uygun dudaklar
Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu; “Kadınlar dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak istiyor. Fakat bir kişi bir odaya girdiğinde ilk dikkat çekecek yeri dudakları olmamalı.Dermal dolgu ile dudaklarınızın konturunu değiştirebilir, hacim ve dolgunluk kazandırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken abartıya kaçmayın. Doktor tarafından doğru noktalara gereken dozda yapılan dermal dolgu uygulamaları, kişiyi karikatürize etmez. Bunun için öncelikle uygun aday olup olmadığınızı öğrenin. Yüzünüzün kişiselleştirilmiş bir planla değerlendirilmesi gerekir. Kişiye özel uygulama önemli, yüze uygun dudak kişinin bütünlüğünü bozmamalı ve başkasının dudağı gibi olsun yaklaşımı ise doğru değildir. Dudaklar için en doğru oran alt dudağın üst dudağa oranla bir buçuk katı daha büyük olmasıdır.”

Gülüş estetiği ile dudak çevresindeki kırışıklıkları azaltın

Dudağınızdaki ince alanlara hacim kazandırarak daha simetrik dudaklara sahip olunabileceğini belirten Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Alpaslan Topçu “Her gülümsediğimizde veya konuştuğumuzda, ağız çevremizde zamanla çizgiler ve kırışıklıklar belirir. Yüzümüzdeki kemik yapısı zamanla değişir. Dudaklarımızı destekleyen kemik yapısı vücut tarafından absorbe edilmeye başlar ve o kemiğin desteği olmadan dudaklarınız daha ince ve düz görünür. Cildimizdeki Hyaluronik asit (HA) zamanla azalır ve bu da cildimizin elastikliğini kaybetmesine sebep oluyor. Tekrar eden gülümsemelerimizle dudak kenarlarımızda küçük çizgiler (Marionette çizgileri) belirmeye başlar. İlerleyen yıllara bağlı deri altı hacim kaybı ve yüzün yerçekimi etkisi ile aşağı doğru sarkması sonucu oluşturur. Bazı kişilerde daha derin olarak görülebilirler. Marionette çizgilerinin evresine göre uygun dermal dolgu kullanımı ile bu istenmeyen görünümün önüne rahatlıkla geçilebilmektedir.”önerisinde bulunuyor.

Bir Cevap Yazın