Emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım?

0
840
Bebeği emzirirken nasıl tutmalı? Bebek nasıl emzirilir?
Bebek nasıl emzirilir?

Ne kadar süre emzireceğiniz sizin kararınızdır. Bu sizin içinde bulunduğunuz yaşam koşullarınıza ve duygusal olarak nasıl hissettiğinize de bağlıdır. Çoğu kadın 3 ay ile 1 yıla kadar arasında emzirme hedefi belirlerler. Buna karşın dünyanın bir çok yerinde annelerin emzirmesi 2 yıl veya daha uzun devam etmektedir. Emzirme hakkında merak ettiklerinizi ve  emzirmeyi bırakmak için yapmanız gerekenleri araştırdık.

Sonrasında nasıl bir karar alırsanız alın; ilk 6 ay mutlaka bebeğinize anne sütünden başka bir şey vermeyin. Bu bebeğinizin hayatında sağlıklı bir başlangıçtır. Bebeğiniz 6 aylık olduğunda katı gıdalara geçiş sürecinde de emzirmeye devam edebilirsiniz.

Kendinizi baskı altında hissetmeyin
Eşinizin ve yakınlarınızın desteği, sizin emzirmeye devam etmenizde faydalı olacaktır. Bazen anneler emzirmeyi kesme konusunda, hazır olmadıkları halde, yakınlarının ve arkadaşlarının baskısıyla karşılaşabilirler. Ancak, karar sizindir, tamamıyla sizin. Dolayısıyla kesinlikle baskı altına girmeyin.

Bebeğiniz sabah erken saatlerde emiyor olabilir, ancak büyüdükçe bu bitecektir. Çoğu anne için ilk birkaç hafta emzirmek zor gelir, ama bebek emmeye bağlandıkça, anneler bundan çok mutluluk duyarlar. Emzirme devam ettikçe, emziren başka anne arkadaşlarınızın da size motivasyon kaynağı olduğunu görürsünüz.
İşe geri dönmek emzirmeyi keseceğiniz anlamına gelmez. Çalışan bir çok anne emzirmeyi, biberonla birlikte idare ederek başarıyla anne sütüne devam etmektedir. Elbette bunun düzenli olması biraz plan gerektirir. Emzirmeye devam etmek bebeğinizle yakın ilişki içinde olmanızın ve gün içinde birbirinizden uzak kalmayı telafi etmenin en iyi yollarından biridir.

Bir Cevap Yazın