Çocuklarda fast food beslenmenin zararları

0
3147
Fast foodun zararları
Fast foodun zararları

Doğal olarak evde üretilmeyen,ambalajı olan ve üretildiği günden itibaren aylar sonra dahi kullanılabilen ürünler hazır ürünlerdir .Bu ürünlerin tamamında katkı maddesi bulunur. Hazır gıdalar içerdikleri kimyasal katkı maddeleri sebebi ile insan vücuduna kalıcı zararlar verir. Bazı ürünlerden kısa vadede sonuç alabilmek için ise genetik yapısı ile oynanarak vitamin ve mineral kaybı oluşturmaktadırlar. Besinsiz karın doyurmak yavaş yavaş hasta olmak demektir. Peki hazır gıdaları tüketmenin ve çocuklarda fast food beslenmenin zararları nelerdir?

Çocuğunuza hamburger yedirmeyin

Fast foodun zararları nelerdir? diye sorunca akla ilk olarak hamburger geliyor. Çocukların en çok istediği hazır gıdalardan biri ve fast foodun en önemli üyesi haline gelen hamburgeri örnek verecek olursak, uzun süre beklettiğimizde bozulmadan durabilmesinin, çürümemesinin, böceklenmemesinin sebebinin içerisinde bulunan katkı maddeleri olduğun artık bilincindeyiz. Bu durum sağlığımızı ciddi oranda tehdit etmektedir.

Gofret ve bisküvilerin içeriğine dikkat!

Kesinlikle tüketilmemesi gereken bir ürün de margarin. Trans yağ ile üretilen bir üründür. Dolayısı ile sentetiktir. Her ne kadar evimize almıyoruz desek de tükettiğimiz gofret, bisküvi, hazır kekler, poğaça, börek, kurabiye gibi bir çok hazır gıdanın içinde bu tür yağlar bulunur ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.

Bu yiyecekler çocukların sağlığına ciddi zararlar veriyor!

Salam, sosis, jambon gibi işlenmiş etler yüksek oranda sodyum ve koruyucu madde içerir. Kola ve gazlı içecekler içeriğinde bulunan yüksek oranda şeker ve yapay tatlandırıcılar çocuklar için ciddi derecede insülin hormonu üretir ve sağlıklarını olumsuz yönde etkiler.

Tavuk eti ve yumurtadaki gizli tehlike

Konvansiyonel yetiştirilmiş tavuk ve yumurta konusunda yeteri bilince ulaşmış olduğumuzu düşünüyorum fakat yine de üzerinden geçmekte fayda var. Tavuklar sıkışık alanlarda hastalığa müsait, kimyasal besinlerle hızlandırılmış biçimde büyütülüyor. Hormonel tehditlerini araştırmakta ayrıca fayda vardır. Civcivlerin kemiklerinin gelişmemesi, et yapması için hemen antibiyotik veriliyor. Yumurtalar klorla yıkanıp piyasaya sürülüyor. Hal böyle olunca tavuk ve yumurta tüketimi konusunda aksiyon almak ciddi önem arz ediyor. Bu yazılanların dışında beyaz ekmek, klasik dondurulmuş gıdalar, beyaz pirinç, şekerlemeler, çikolatalar, cipsler, paketlenmiş tüm aperatifler neredeyse tamamen katkı maddesinden oluşuyor.

Fast food türü beslenme obezite ve şeker hastalığına neden oluyor

Hazır gıdaların çocuklarda kontrolsüz ve aşırı miktarda tüketilmesi, içeriğindeki katkı maddeleri nedeni ile istenmeyen sonuçlara neden olur. Obezite gibi, şeker hastalığı gibi… Ayrıca çocuklarda katkı maddelerine karşı yan etkiler oluşabilir. En sık görülen yan etkisi ise alerjidir. Çocuklarımızın mümkün olduğunca doğal, katkı maddesi içermeyen, taze olarak hazırlanabilen gıdalar ile beslenmesine özen gösterelim. Çocuğumuza armağan edebileceğimiz en güzel şey sağlıklı yarınlardır.

Bir Cevap Yazın