Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz?

0
1242

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz? Koronavirüs salgınından korunmak için çocuklara yeterli ve dengeli beslenmeyi nasıl öğretebiliriz? Sağlıklı çocuğun beslenmesi nasıl olmalı? Diyetisyen Gönül Tuba Ciğerli, çocuklar için sağlıklı beslenme önerilerini yazdı…  

Koronavirüsten korunmak için #evdekaltürkiye!

Evet bu dönemde biliyoruz ki ebeveynler ve çocukları evde biraz sıkılmaya başladılar bile!… Fakat bu durum hem kendimiz hem de çevremiz için yapmamız gereken bir sorumluluktur. Peki bu dönem de çocuğumuz hazır bütün gün yanımızdayken bu durumu nasıl faydalı hale dönüştürebiliriz bakacak olursak;

Çocuğumuza evde kaldığımız süre boyunca;

-Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandıralım. Daha sağlıklı beslenmenizi sağlayarak bağışıklığını güçlendirmesine yardımcı olalım.

-Yeterli ve dengeli beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmeyi öğretelim. Sebze ve meyve tüketimini alışkanlık haline getirelim.

-Yemek yerken televizyon, bilgisayar, telefon gibi elektronik aletler karşısında değil de ailece masa başında keyifle doyduğunu anlayarak yemek yemesi gerektiğini öğretelim.

-Paketli ürün ve Şekerli besinler yerine meyve, ceviz, badem , fındık gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketmelerini sağlayalım.

-Çocuklar atıştırmalıkları severler fakat siz onlara sağlıklı atıştırmaları birlikte yapabileceğinizi gösterin ve birlikte mutfağa girin! Sağlıklı atıştırmalıklar yaparak eğlenin.

-Çocuklarınızı az ve sık beslenmeye teşvik ediniz.

– Dışarıdan yemek siparişi vermek yerine evde kendi yemeğinizi birlikte keyifle yapın..

-Kızartılmış ürünlerden uzak durun. Bunun yerine fırında, ızgara, haşlama olarak tercihlerini değiştirebilirsiniz.

-Evde bulunduğumuz şu günlerde su tüketmek aklınıza gelmiyor olabilir fakat mutlaka Su tüketiminizi ihmal etmeyin ve Günde 2-2,5 litre su tüketimine özen gösterin ve çocuğunuzun da eterli su tüketmesini sağlayın.

-Fiziksel aktiviteye mutlaka yer verin. Her gün 30 dakika evde yapılacak bir fiziksel aktivite ile kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayacaktır.

Bir Cevap Yazın