Çocuklar için şifalı çorba tarifleri

0
5437

Kış aylarının gelişi grip ve nezleyi de beraberinde getirdiği için tamda bu zamanlarda ihtiyaç duyuyoruz anne çorbasına. Bu yazdığım çorba tariflerini tüm aile bireyleri içebilir. İçerisinde bulunan sebzeleri başka sebzelerle değiştirerek yapabilir. Bebeğinizin sevdiği sebzelerden katabilir, kendinize göre uyarlayabilirsiniz.

Kendi yaptığımız kemik, et veya tavuk suyunun tamamını yemeklerde kullanmıyoruz. Biz yetişkinlere ağır gelebiliyorken çocuklar için daha ağır gelir ve sindirim problemi yaşayabilirler. Bu sebeple 3/1 oranında et, kemik veya tavuk suyu , 3/2 oranında su kullanıyoruz. Tavuk suyu için gezen doğal tavuk bulabilirseniz tercihim odur. Gelelim çorba tariflerine…

ANTİBİYOTİK NİYETİNE KEMİK SUYU ÇORBASI (+8 AY)

Malzemeler:
1 küçük baş soğan

1 iri diş sarımsak

1 orta boy patates

1 su bardağı kemik suyu

2 su bardaği su

1 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı irmik

Yarım çay kaşığı nane

Hazırlanışı:
Zeytinyağını tencereye koyup, kızdırmadan cam veya normal ince rende ile soğanı rendeleyip ekleyin arkasından sarımsakları doğrayın. Biraz ısıtıp patatesi küçük küpler şeklinde doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyin ve üstüne kemik suyu ve suyu ilave edip, kaymaya bırakın kaynama başladığı gibi irmiği ve naneyi ekleyin 5 dk daha kaynatın ve mikserden geçirin.

ŞİFA ÇORBASI (+8 AY)

2 su bardağı kemik suyu

3 su bardağı su

Kaya tuzu

1 yumurta sarısı

Yarım limon suyu

1 soğan

1 havuç

2-3 diş sarımsak

Kemik suyu, su ve  tuzun içerisine sarımsak, soğan ve havucu küçük parçalar halinde doğrayalım, sebzeler yumuşayana kadar kaynatalım. Başka bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp kaynayan çorbaya ilave edip bir taşım kaynayınca altını kapatalım. Bu çorba her mutfağın klasikleşmiş şifa çorbalarından olmalı.

NEZLE VE GRİP ÇORBASI ( +8 AY )

Malzemeler:

1 adet tatlı kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tam buğday unu
Kaya tuzu
Tavuk veya et suyu

Hazırlanışı:
Tereyağı ile unu kavuruyoruz daha sonra içerisine soğanı, biberi ve sarımsağı ekleyip bir taşım kavuruyoruz.. Daha sonra tavuk veya et suyunu ve yeşil mercimeği ekleyip altını kısarak 15 dakika pişiriyoruz. Yeşil mercimek protein,karbonhidrat,demir ve kalsiyum desteği verirken, biber c vitamini desteği verecektir. Sarımsak doğal antibiyotik olduğu için çoğunluk yemeklerde kullanmanızı tavsiye ederim.

KIŞ ÇORBASI (+8 AY)

Malzemeler:
1 çiçek brokoli
yarım havuç
yarım patates
1 diş sarımsak
1-2 yaprak dereotu

1 yumurta sarısı
Çeyrek limon ,kaya tuzu
3/1 oranında kemik suyu
Bebeğinizin yiyeceğine inanıyorsanız bir kereviz sapı.

Hazırlanışı:
Havuç ve patatesi küp küp doğrayalım ve yıkayalım. Tencereye 3/1 oranında kemik suyu, 3/2 oranında su koyalım. Doğradığımız patates ve havucu ilave edelim. Ardından çiçek brokoliyi küçük parçalar halinde ekleyelim, minik doğranmış sarımsak,dereotunu ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yumurta sarısı ve limonu çırpıp pişen çorbamızın içerisine terbiyemizi ilave edelim. Bir taşım kaynatıp kapatalım. Bu çorbanın malzemelerini 3 gün kuralını yaptığınız her sebzeden hazırlayabilirsiniz.

 

 

Önceki İçerikEyvah Penguenlerin Soyu Tükeniyor!
Sonraki İçerikMutlu ebeveyn mutlu çocuk
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın