Çocuğunuzun yaratıcılığını nasıl geliştirebilirsiniz?

0
638

Çocuğunuz artık yürümekte, odalar arsında mekik dokumaktadır. Bu nedenle itilen, çekilen, aynı zamanda ses çıkaran oyuncaklar onun için çok cazip olabilir. Bu aylarda yaptığı hareketlere tepki veren oyuncaklar bebeğinizin aklını başından alacaktır. Böylelikle yeni motor becerileri kazanacaktır. Peki çocuklarda yaratıcılık nasıl geliştirilir?

Üzerindeki deliklerin içine topları ya da figürleri itmeye çalıştıkları çekiçli setler, trampet, davul gibi basit çalınabilir müzik aletleri, atıp fırlatmaya uygun olan tahta, lastik, metal, kumaş vb. malzemelerden yapılmış dayanıklı oyuncaklar uzun süre dikkatini çekebilir. Banyo zamanı için plastik ördekleri ve oyuncak gemileri sepetinize atmayı unutmayın.

Çocuğunuz suyun kaldırma kuvvetiyle daha bu yaşlarda tanışabilir. 4-5 parçalı puzzlelar da zihinsel gelişimine katkıda bulunacaktır. Geceleri uyku zamanlarını basit öykü kasetleri ile kolaylaştırabilirsiniz. Yırtılmaz, büyük resimli basit kitaplar da, hem çocuğunuza yeni birçok şey öğretecek hem de sizin okumalarınız dil gelişimine katkıda bulunacaktır. 

Acele etmeyin: Bebeğiniz elindeki çıngırakla nasıl oynayacağını bilemiyorsa, bunu ona öğretmeden önce kendisinin bunu keşfetmesine izin verin.

Başarılı çocuklar kendi dünyalarında olup biteni çözebilir hatta ilk denemelerinde onları yalnız bırakırsanız yeni bir sorunla karşılaştıklarında tek başına üstesinden gelebileceklerini düşüneceklerdir.

Kendi çözümleri ile başarıya ulaştıklarını görmek kendilerine olan güveni de artıracaktır.

Zamanı sınırlamayın
Bebeğinizi, onun keşfetme yeteneğini sınırlandırdığını düşündüğünüz oyuncaklarından mahrum bırakmayın. Çünkü asıl o zaman siz çocuğunuzun yaratıcılığını sınırlamış olursunuz. İlk etapda bir değişim beklemeyin ve zamanda da özgürlük tanıyın.

Basit düşünün
Her eğitici oyuncağı almak zorunda değilsiniz. Araştırmalar top, bloklar gibi basit oyuncakların da eğitici olabildiğini ve çocukların yaratıcılığını ortaya çıkardığını gösteriyor. Bir topla her defasında farklı bir yol izleyip, farklı bir atış sergileyebilir ve çocuğunuz basit bir oyundan çok şey öğrenebilir

Bir Cevap Yazın