Çocuğunuzla en son ne zaman gerçek bir ‘oyun’ oynadınız?

0
1198

Kaç yaşında olursak olalım, oyun hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Ama oyun en çok çocuğa yakışır. Çocuğunuzla oyun oynuyor musunuz? Gerçek oyunlardan bahsediyoruz…

Son yıllarda bizim için oyun PUBG ve Minecraft gibi dijital oyular anlamına gelse de çocukluğunuzu hatırlayalın. Evcilik, ip atlama, seksek, körebe, saklambaç, dokuztaş, ortada sıçan gibi oyunlar belki de bizi biz yapan en önemli oyunlardı.

Peki çocuklarınızın oyun oynaması demek, ellerine bir tablet tutuşturup sevdikleri araba yarışını ya da balon patlatma oyununu oynaması demek mi?

Hiçbir oyun sizinle oynadığı evciliğin yerini tutamaz… Sizin doktor onun hasta olduğu ya da size oturmaya gelmiş bir misafiri canlandırdığınız mizansen, çocuğunuzla kuracağınız iletişim ve onun gelişimi için çok önemli.

Her şeyden önce çocuğunuzun daha iyi iletişim kurabilmesi için gerekli bazı oyunları onlarla birlikte oynamalısınız. .

Oyun, çocuğun hayal gücünü geliştiren ve duygularının gelişmesi, ruh ve beden sağlığının korunması için olmazsa olmazıdır.

Bu yüzden çocuğunuzla vakit geçirin, onunla evcilik oynayın, onunla her an birlikte olduğunuzu hissettirin. Göreceksiniz çocuğunuz ve size çok iyi gelecek…

Bir Cevap Yazın