Çocuğunuz köpeklere doğru şekilde yaklaşmayı biliyor mu?

0
929
Birçok köpeğin çocuklara karşı toleransı oldukça yüksektir. Ama bu sonsuz toleransa sahip oldukları anlamına gelmez.  Çocuğunuzla bir köpeği bir araya getirdiğinizde kesinlikle kontrolsüz olarak ikisini baş başa bırakmamalısınız.
Çocuğunuza küçük yaşta hayvan sevgisi aşılayın

Çocuğunuza köpeklere nasıl yaklaşması gerektiğini öğretmeniz olası ısırma olaylarının önüne geçecektir.
Öncelikle çocuğunuza bir hiçbir canlıya zarar verecek davranışta bulunmaması  gerektiği fikrini empoze etmelisiniz. Hayvan sevgisi aile tarafından çocuğa aşılanır. Tabi bu sadece söyleyerek değil ona örnek olacak davranışlar sergileyerek olur. İnternette ne yazık ki çocuklarını köpeklerin üzerine oturtan, köpeğin kuyruğunu, kulağını çekiştirirken çocuğunun videolarını çeken ebeveynler mevcut. Ortalıkta gezinen bu videolar komik ve sevimli olmaktan uzak, aksine çok tehlikeli. 
Çocuklar köpek severken nelere dikkat etmeli?

Çocuğunuza sahipli bir köpekle karşılaştığında köpeği sevmeden önce güvenliği için sahibine “köpeğinizi sevebilir miyim?” diye sorması gerektiğini öğretmelisiniz. Eğer köpeğin çocuklara karşı bir saldırganlığı yoksa sevmesinde sakınca yoktur. Severken de aşağıdaki noktalara dikkat etmesi anlatılmalı;

• Köpeğe sarılmaması gerekir
• Köpeği kucağına almaya çalışmamalı
• Yerde sakince yanına oturarak ya da ayakta üzerine çok eğilmeden başını ve sırtını okşamalı
• Köpeğin yapmak istemediği hiçbir harekete zorlamamalı
Köpek yemeğini yiyor ya da kemik gibi bir şeyi kemiriyorken ona dokunmaya çalışmamalı
• Köpeğin ağzındaki oyuncağı almaya çalışmamalı
• Köpeğin canını yakabileceği oyunlardan kaçınmalı
Çocuğunuza öğrettiğiniz bu doğru davranışlar köpeği strese sokup çocuğunuzu ısırmaya yeltenme davranışının önüne geçer. Bu da çocuğunuzda oluşabilecek köpek fobisini önler.

Bir Cevap Yazın