Çilekli baby magnolia nasıl yapılır?

0
811
Çilekli baby magnolia
Çilekli baby magnolia

Çilekli baby magnolia yapılışı nasıl merak ettiniz mi? Bebekler ek gıda sürecine girince neler yedirilebilir diye önce bir araştırma yapmak gerekiyor. Henüz gıdaların tadını yeni almaya başlayan bir bebekte riskle almadan ayına göre ve ek gıda sürecinde uygulanan 3 gün kuralı ile yeni yeni tadımlar damak tadını geliştirebilir bu serüveni daha rahat geçirebilirsiniz. Unutmayın dikkatli bir şekilde besinlerin tadını alan bebek, sonrasında yemiyor sevmiyor gibi sorunların önüne geçmiş olursunuz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek Çilekli baby magnolia tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Çilekli baby magnolia 

Son zamanların trend tatlısı olan magnolia’yı gurme bebekler için neden yapmayalım ki?
Henüz ek gıdaya yeni geçmiş püre halinde beslenen bebekler için muhallebisine meyveyi eklemek oldukça mantıklı.
Zaten hali hazırda meyveli muhallebi yapıyoruz çoğu öğünde. Böylelikle tatlının bütününün bozulmadığı bir tarif oldu baby magnolia. Çilek alerjen bir meyve. Haliyle 3 gün kuralını önceden geçmiş olması gerekir çilekli magnolia yapabilmek için.
Herhangi bir alerji yoksa 6 ay ile birlikte bu tarif yapılabilir. Ailede genetik olarak bir çilek alerjisi mevcutsa denenmesinin bile 1 yaşını beklemesi gerektiğini söyleyebilirim.
Çilekli baby magnolia yapılışı
Çilekli baby magnolia yapılışı
Çilek, B, C ve K, lif, potasyum, magnezyum olarak birçok vitamini sağlamaktadır. Bunların haricinde kabızlık sorunu içinde oldukça doğal bir besin kaynağıdır.
Fazla yenildiği zaman şişkinlik yapabilir.
Ölçülü vermekte fayda vardır.
Ben tarifi hazırlarken de bebeğime yedirirken de çok keyif aldım. Umarım sizlerde beğenir, ara sıra minik gurmelere şölen yaparsınız
Çilekli baby magnolia yapılışı
Çilekli baby magnolia yapılışı

Baby magnolia yapılışına;

Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı bebe irmik
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 4-5 adet çilek
  • Bebe bisküvisi ( daha önceden yapıp paylaştığım tarif)
Hazırlanışı
  • Tam buğday unu, irmik, tereyağı ve suyu karıştırıp ocağa alalım, muhallebi yapıp altını kapatalım.
  • Çilekleri cam rende ile rendeleyelim. Muhallebiye ilave edelim.
  • Kavanozumuza bir kalın kat muhallebi, bir ince kat robottan çekilmiş bebe bisküvisi yaparak tamamlayalım.
Tadını arttırmak isterseniz tatlı meyveler ile çoğaltabilirsiniz. Her meyvenin magnoliası yapılabilir. 1 yaş sonrası su yerine süt ile yapıp bal ile tatlandırabilir.
Şifa olsun
Önceki İçerikProbiyotik kaynağı salatalık turşusu
Sonraki İçerikÇocuklarda yatak ıslatma nedenleri
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın