Burca göre annelik tarzları

0
1276

“Gökte ne varsa yerde o vardır.”

Astrolojinin üstüne geliştiği en temel sözdür aslında. Doğduğumuz anda gökyüzünde oluşan görüntü huyumuz, davranışlarımız, hayatta yürümemiz gereken yol, sağlık durumumuz, iletişim, ilişki şeklimiz gibi temel taşları oluşturur. 

Gökyüzü sembollerle doludur, bu semboller “Ay altı alem”dediğimiz bu dünyanın çalışma prensibi ile alakalıdır. Güneş, baba; Ay, anne;Satürn, aile büyükleri;Merkür, çocuklar; Mars-Venüs, kız ve erkek kardeşler olarak şekillenir. 

Kendi haritamızdaki Ay annemizle nasıl ilişki kurduğumuzu, nasıl bir anne olduğumuzu anlatır. Hepimiz annemizi severiz, çocuklarımıza ölümüne bağlıyızdır ama annelik tarzımız farklıdır. Her annenin kırmızı çizgisi diğerine göre farklıdır. Kimi anne tam disiplin içindeyken kimisi oyun arkadaşı gibidir; kiminin önceliği çocuğundan 1-2 saat ayrı kalamaz iken kimi anne için çocuğunu rahatlıkla bakıcıya emanet edip tatile gidebilir. 

Bu yazıda annelik tarzımıza bakış atacağız, tabi ki astrolojide  tek bir görünümü baz alarak yorum yapmayı asla sağlıklı bulmuyorum ancak genel çizgileri yorumlamamız mümkün: 

Koç burcu annesiyseniz,  çocuğunuzla çocuk olabilen, enerjik bir annelik tarzını anlatır. Çocuğunuzun sıkılmayan en iyi oyun arkadaşınız. Beklenmedik anlarda sinirlenme huyunuz olabilir, ancak saman alevi gibi olur öfkeniz.  Çocuğunuzun kendi kendine yetebilmesi, ayakları üstünde durabilmesi en büyük isteğiniz olacaktır. Çocuğunuzla beraber yapacağınız spor, yürüyüş, hareketli aktiviteler ile muhteşem vakit geçirebilirsiniz. 

Boğa burcu annesiyseniz,  önceliğiniz çocuğun beslenmesi, yediği şeylerin kalitesidir. Oldukça şefkatli bir yapıya sahipsiniz, kolay kolay  sinirlenmezsiniz ancak sinirlendikten sonra kolay kolay da sakinleşemezsiniz. Çocuk eğitim- bakım tarzınız gelenekselliğe yakındır. Çocuğunuza aşırı düşkünlük geliştirip büyüdüğü vakit bile ondan uzak kalmaya tahammülsüz olabilirsiniz. Bir fikre takılıp kalabilir, bazen yeniliğe kendinizi kapatabilir bu sebeple de çocuğunuzla özellikle ergenlik dönemi itibari le sorunlar yaşayabilirsiniz. 

İkizler burcu annesiyseniz, kolay kolay panik yapmazsınız, çoğu vakit karşılaştığınız sorunları hızlıca mantık süzgecinden geçirip çözüm bulursunuz. Klasik anne rolü size göre olmayacaktır, daha geniş perspektiften bakan, kırmızı çizgileri etrafındaki diğer annelerden farklı olan bir yapınız olacaktır. çocuğunuzla iletişim kurmak en önemli noktanızdır. Zaman zaman çocuğunuzla çocuk olabilir, onunla yaşıtı gibi eğlenebilirsiniz. 

Yengeç burcu annesiyseniz, içinizde doğduğunuza andan itibaren şefkat, anaçlık duygusu mevcuttur. Sadece kendi çocuğunuza değil etrafta ilgiye, şefkate muhtaç olan tüm canlılara yetişebilecek denli anaçlık içinizde mevcuttur. Ancak bu annelik dozunu fazla kaçırmanız halinde sağlıksız-kaygılı bağlanma sorunlarını da beraberinizde getirebilirsiniz. Çocuğunuzu hayatınızın merkezine alıp kalan her şeyi ihmal etmeniz söz konusu olabilir. 

Aslan burcu annesi iseniz, çocuklarınıza fazlasıyla dşkün olursunuz ancak bunu onlara pek de belli etmez, anne aslan tavrıyla çaktırmadan çocuklarınızı izlersiniz. Çocuklarınızla ilgili eleştiri duymak sizi inanılmaz üzebilir. Çocuğunuzun her şeyin en iyisine sahip olması siizn için çok önemlidir. Oldukça modern görünüşünüzün altında gizli bir geleneksel tarzınız da vardır. 

Başak burcu annesiyseniz,  mükemmeliyetçilik özelliğiniz anneliğinize de geçmiştir. Çocuğunzula ilgili her şeyin kusursuz olması isteğinde olabilirsiniz ancak bu kusursuzluk isteği sebebiyle kendinizi çok yorabilir, anneliğin keyifli anlarını kaçırabilirsiniz. Çocuk büyütürken çok fazla destek alamayabilir, tüm yükü kendiniz sırtlanmak durumunda kalabilirsiniz.  Sevginizi sözle dile getirmek, süslü paylaşımlar yapmak yerine tavırlarınızla belli etmeyi tercih edersiniz. 

Terazi burcu annesiyseniz , ev içi ortamın huzurlu,dengeli olması sizin için çok önemlidir. Çocuğunuza da aynı şekilde şefkatli,sevgi dolu ancak  kabalığa, saygısızlığa tahammülünüz kesinlikle yoktur. Duygusal tarafınız baskın olduğu için çocuğunuzun göz yaşlarına tahammül edemeyebilir, bu sebepten onların her dediğini yapmaya meyilli olabilirsiniz. Adalet duygunuz gelişmiştir, bu sebeple bir sorunu çocuğunuzun gözünden görecek şekilde inceleyebilir, en tarafsız şekilde anlaşmazlıkları çözebilirsiniz. 

Akrep burcu annesi iseniz, çocuğunuza çok düşkünsünüzdür, nefes alış verişi düzenli mi diye  uyurken izlemişliğiniz sayılamayacak kadar çoktur. Bu düşkünlüğünüzü gösteriye çevirmeden kendi içinizde yaşarsınız. Anneliğe, evin içindeki düzene dair kesin kurallarınız vardır, en kıymetliniz çocuklarınızın bile bunlara uyması zorunludur. Başarısızlık, saygısızlık, yalan asla çocuğunuzda hoşgörmeyeceğiniz yanlışlardır. Hayatınız boyunca çaktırmadan koruyup kollar, ayağına taş değse o kuvvetli hislerinizle ilk siz hissedersiniz. 

Yay burcu annesi iseniz ,  bebeğinizin kırkı çıktıktan sonra gezmeye çıkabilecek, anne olduktan sonra kendi kimliğini unutmayacak, çocuğunuzla beraber yeni bir şeyleri keşfetmekten, denemekten çok keyif duyabilecek bir yapıya sahipsiniz. Çocuğunuzla çocuk olabilir, çok keyifli vakit geçirebilirsiniz ancak disiplinli olmak gerektiğinde zorlanmanız söz konusu olabilir. çocuğunuzun her anını kontrol etmekten ziyade kendi kendine bir şeyleri keşfetmesi, öğrenmesi, ayaklarının üstünde kalması sizin için çok daha önemlidir. 

Oğlak burcu annesi iseniz,  düzen, disiplin, sorumluluk bililnciniz çok gelişmiştir. Çocuğunuzun hiçbir şeyini eksik bırakmaz, ancak sevginizi ifade etme konusunda tutukluk yaşayabilirsiniz; övgülerinizde hiçbir zaman aşırıya kaçmaz, ölçülü şekilde yüreklendirirsiniz. Çoğunuzun hayatta her alanda en önde olmasını ister, bu yolda yürümesi için gerekli tüm şartları hazırlarsınız. Geleneksel tarafınız oldukça güçlü olduğu için çocuğunuzun eğitimi  ile ilgili önceliğiniz saygılı oluşu olacaktır. 

Kova burcu annesiyseniz , özgürlüğe önem veren  bir yapınız olduğu için çocuğunuza da özgürlük duygusunu kontrollü ortamda deneyimletirsiniz. Sosyal bir yapınız vardır, çocğunuzla anne-bebek etkinliklerine katılmak, çocuğunuzu yaşı yakın oyun gruplarıyla sosyalleştirmek önceliğinizdir. Annelik tarzınız etrafta gördüğünüz birçok anne ile taban tabana zıt olabilir. çocuğunuzun bağımsız, güçlü bir birey olarak yetişmesi siizn için çok önemlidir. Baskıcı olmaz, çocuğunuzun kendine ait bir alanı olmasına izin verirsiniz. 

Balık burcu annesi,  Yengeç annesi gibi şefkat dolu, sevgisini rahatlıkla gösteren bir yapıya sahiptir. Çok duygusal, merhametli olursunuz, merhametiniz sadece kendi çocuğunuz için değil tüm canlılar içindir. Fazlasıyla sevgi dolu, merhametli olan bu anneler disiplin uygulama söz konusu olduğunda pek de başarılı olamazlar, çocuklarının dudaklarının titremesi ile istediklerini elde etmesi arasında kısacık bir zaman vardır. hayatının her alanında fedakarlık yapan Balıklar için, annelikten sonra durum değişmez bu sefer hayatın merkezi çocuğu olur. Çocuğun tüm yükünü kendi sırtlamak zorunda kalabilir. 

 

Sevgiler …

Bir Cevap Yazın