Beyaz bir cilt için bakım önerileri

0
460
Beyaz bir cilt neler yapılabilir?
Beyaz bir cilt neler yapılabilir?

Cilt beyazlatma, cilt tonu eşitleme birçok kişi için önemlidir? Bazen güneş lekeleri bazen de cilt pigmentasyonunda değişkenlik olması cilt üzerine ton farklılıklarına neden olabilir. Özellikle hamilelik sonrası ağız ve çene etrafında görülen ton farklılıkları için cilt beyazlatma ve cilt tonu eşitleme isteği duyabilirsiniz. Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras, Anne Bebek Kulübü okuyucuları için evde yapılabilecek cilt beyazlatma tariflerini yazdı.

Cildinizi beyazlatın

Cildinizde oluşan lekeleri doğal yöntemlerle çıkartmaya ne dersiniz? Bu malzemelerle cildinizin rengini açabilir ve cildinizi beyazlatabilirsiniz.

Cilt beyazlatma için bal ve badem maskesi

Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkidir. Cildinizi nemlendirip, beyazlatırlar. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak. Bu karışımı yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika sonra durulayın. Cildinizin aydınlandığını siz de fark edeceksiniz.

Cilt beyazlatma ile ilgili pratik tarifler nelerdir?
Cilt beyazlatma ile ilgili pratik tarifler nelerdir?

Cilt beyazlatan yoğurt maskesi

Bir süt ürünü olan yoğurt, sütün içerisindeki vitamin ve mineralleri bünyesinde barındırır. Sütün içinde bulunan laktik asidin cilt beyazlatıcı etkisi vardır.

Cilt beyazlatmak için yoğurt maskesini gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

Uygulayacağınız alanına göre: İster 1, ister 2 yemek kaşığı yoğurdun içine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesini ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp macun haline gelinceye kadar karıştırın.

Elde ettiğiniz macunu vücudunuzda istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz.

Ortalama 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Eğer cildiniz kuru ise badem yağını maskeyi uyguladığınız bölgeye krem gibi kullanabilirsiniz.

Cilt beyazlatan pirinç suyu

Pirinç suyunun hem cildin beyazlatması, hem de derinin beslenmesi açısından kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığını az bir suyun içinde haşlayın. Ilık olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Evde yapılacak cilt beyazlatma önerileri nelerdir?
Evde yapılacak cilt beyazlatma önerileri nelerdir?

Cilt beyazlatan patates maskesi

Büyük boy bir patatesi dilimlere ayırın. İster dilim halinde yüzünüzde bekletebilir, isterseniz ezerek yüzünüze sürebilirsiniz. Bu işlemi gün içerisinde en az 2-3 defa tekrarlayın. Uyguladığınız bölgede koyu lekelerden eser kalmayacak cildiniz beyazlayacaktır.

Cilt beyazlatırken dikkat edilmesi gerekenler

Cildi hassas olanların bu tarz kürleri denememesini öneriyoruz. Eğer uygulanacaksa da mutlaka bir dermatologdan yardım alınması gerekir.

C vitamini cildi beyazlatır mı?

Sağlık açısından sayılamayacak kadar faydası olan C vitamini barındıran kimyasal ürünlerin güneşte ciltte pigmentesyon oluşmasına neden olabileceği akıldan çıkartılmamalıdır. Bu sebeple C vitamini içeren kimyasal kullanımını mutlaka güneş kremi ile kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Cilt bakımı ve beyazlatma ile ilgili annelerden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikKolin nedir? Faydaları nelerdir?
Sonraki İçerikZehirlenmelerde ilkyardım nasıldır?
Cilt bakımı denince akla gelen ilk isimlerden olan Yasemin Miras; diğer makyaj ve bakım uygulamalarında uzman olan ekip arkadaşlarıyla 2002 senesinde kurduğu merkezde sizlere hizmet vermektedir. Daha önce Şişli Lazer Medikal adıyla anılan merkezimiz şimdi sizlere Yasemin Miras Beauty Salon olarak hizmet vermektedir. Şişli’nin en işlek lokasyonlarından olan Halaskargazi Caddesi’nde hizmet veren merkezimizde cilt bakımı, makyaj ve epilasyon gibi uygulamaları gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın