Bebekler için ek gıda alışverişi nasıl yapılır?

0
4013
bebek maması markaları

Bebekler için ek gıda alışverişi nasıl yapılır? Ek gıdaya geçişte yiyecek alışverişi yaparken nelere dikkat edilmeli? Ek gıda alışveriş listesinde neler olmalı? Anne Bebek Kulübü yazarı ve Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, ek gıdaya geçişte ihtiyacınız olan bebek yiyecekleri için alışveriş önerilerini yazdı!..

Ek gıdaya geçişte doğal kurutulmuş sebze çorbaları ve bebek tarhanaları

Bebeğiniz 6 aylık oldu ve ek gıda zamanı geldi… İşte kocaman bir bocalama dönemi.Ne yedireceğim bebeğime soruları, ya alerjisi varsa korkuları, internette bir sürü anne yorumları derken kafanız ne kadar karıştı değil mi?

Gelin ben sizi gençliğimden bu yana arkadaşım olan Gıda teknikeri ve aynı zamanda iki çocuk annesi Hülya Çivi ile tanıştırayım. Hülya, Dirim baby’nin varoluş sebebi. Çocuklarına her zaman doğal yiyecekler yedirmek isterken birden bir çok annenin imdadına koşmaya başlayan girişimci bir kadın.

Allerjik bebekler nasıl beslenmeli? Alerjsi olan bebeklere özel gıda alışverişi

Bebek ek gıda alışveriş listesi
Bebek ek gıda alışveriş listesi

Peki nedir bu Dirim baby? Dirim baby kurutulmuş sebzelerden , İznik’in taş değirmeninden çekilmiş doğal siyez bulgurlarıyla karışım haline getirilmiş tamamen katkısız, işletme kayıt belgesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı ek gıda paketleri üretiyor. Alerjen bebekler için bebek tarhanası ve süte alerjisi olan bebekler için yapılmış bebe büsküvisi gibi özel yapım ürünleri de mevcut. Bütün üretilen çorba paketleri süt ve yumurta alerjeni olan bebekler için uygundur.

Ek gıdaya geçişte ihtiyacınız olan bebek yemekleri çeşitleri 

Başlıca çeşitlerini belirtmek istiyorum. İşte ek gıdaya geçiş alışveriş listesi: 

– Bebek büsküvisi, muhallebisi
– Balkabaklı bebe muhallebisi
– Bebe pudingi
– İrmikli sebze çorbası
– Havuçlu balkabağı çorbası
– Siyez unlu sebze çorbası
– Ispanaklı sebze çorbası
– Siyez bulgurlu ezogelin çorbası
– Tahıllı mix çorba
– Chia tohumlu bulgur
– Bebek tarhanası

Ve bunlarla birlikte doğal taş değirmeninde çekilmiş siyez unu, yulaf unu, keçi boynuzu unu ve bebe irmiği bulunmaktadır. Paketlerin arkasında yapılışları yazmakta ve oldukça kolay. Siz doğal yaşamayı seçen zümreler bu bilgileri vermeyi bir borç bilirim. Ve yine söylemek istiyorum ‘Çocuklarımıza sağlıklı birer gelecekten daha değerli bir miras bırakamayız’.

Gıda alışverişi için en iyi siteler ve uygulamalar hangileri? Tıkla, öğren!

Bir Cevap Yazın