Bebek odası tasarımı nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

0
1965

Bebekler, vakitlerinin çoğunu uykuda geçirirler ve bunun için de sağlıklı bir ortama ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi beklerken onun için en doğru olacak seçimleri yapmaya çalıştığınıza eminim. Bu tatlı ve heyecanlı bekleyiş sürecinde, sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için hazırlayacağınız odası, onun vaktini en çok geçireceği yer olacak. Bu hafta bebek odası tasarımında organik mobilya kullanımını Prettybaby ile konuştuk;

Bebek odası tasarımı nasıl olmalı?
Bebek odalarının özellikleri onların sağlığında önemli rol oynamaktadır. Her alanda gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan, önemi anlaşılan organik malzemeler günümüzde bebek odaları için de oldukça önemli yer tutmaktadır. Bebeğinizin sağlıklı bir ortamda nefes alıp  sağlıklı bir şekilde büyümesi için odasının organik malzemeler kullanılarak tasarlanmış mobilyalardan oluşması, sağlıklı boya kullanımı gibi tercihler oldukça önemlidir.

Bu etkenleri göz önünde bulundurarak onlar için hazırlayabileceğimiz odalarla ilgili bilgi almak için Prettybaby markasının kurucularından Ayşegül Tezgören’le beraberiz. Prettybaby, organik bebek mobilyalarıyla öne çıkan bir firma. Sağlıklı mobilyalar üretirken tasarımlarıyla da dikkat çeken pretty baby ve ürünleri hakkında gelin birlikte bilgi alalım;

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00001
Prettybaby – Montessori

Bize Prettybaby’den bahseder misiniz?

Prettybaby 2015 senesinde, babam sanayici Ertuğrul Tezgören tarafından Eskişehir’de kuruldu. Tam donanımlı ve son model makineler kullanarak üretim tesisimizi kurduk. Bundan önceki işimiz boya imalatıydı ve bu konuda oldukça bilgi sahibiyiz. Buradan yola çıkarak Türkiye’de bir ilk olan su bazlı boyaları kullanarak organik mobilya üretimine başladık. Modern ve yenilikçi tasarımlar ile üretilen Prettybaby markası kısa zamanda büyüdü ve talep gördü. Politikamız doğru ürünler üreterek, doğru fiyat politikasıyla herkesin ulaşabileceği ürünler yaratmak.

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00002
Prettybaby – Fiore bebek odası takımı

Mobilya tasarımında kullandığınız organik malzemelerin avantajları nelerdir?

Dünya sağlık örgütünün raporlarında mobilya üretiminde kullanılan tutkal, boya ve verniklerden zamanla ayrışan formaldehit gazı, insan sağlığına olumsuz etki eden kanserojen kimyasal maddeler içeriyor. Formaldehit gibi uçucu gazlar ihtiva eden mobilyalar özellikle zamanlarının büyük kısmını kapalı ortamlarda geçiren çocuklar için büyük risk oluşturuyor. Yapılan araştırmalara göre evlerde kullanılan mobilyalardan kaynaklanan formaldehit salınımı çocuklarda lösemi hastalığına, solunum ve sinir sisteminde sorunlara yol açıyor.  Formaldehit miktarının minimum olduğu E0 seviyesinde malzemeler kullanılarak üretilen mobilyalar organik olarak kabul ediliyor. Haliyle insan ve çocuk sağlığıyla ilgili riski minimize etmiş oluyoruz.bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00003

Prettybaby – Cielo bebek odası takımı

Bir ürünün gerçekten organik malzemeyle yapılmış olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Özellikle kullanılan boyanın su bazlı olup olmadığını anlamak için firmaların verdiği boya sertifikasına bakılabilir. Boyanın altındaki malzeme ahşap ya da yüksek kalite MDF olmalıdır. Piyasada çeşit çeşit MDF var fakat TSE 2014 yılında E0 seviyesinde belgelendirmeye geçmiş olup Türkiye’de sadece 2 firmaya bu belgeyi vermiştir.  Ne tarz ürünlerin kullanıldığını anlamak tüketici açısından biraz zor olsa da ürünlerin markası olan, güvenilir ve doğru firmalardan satın alınmasını öneririm.

Organik malzemelerin fiyat aralığı organik olmayanlara göre farklı mı ?

Organik malzemeler genellikle ithal olduğu için 25-30 % gibi ciddi bir fiyat farkı mevcuttur. Biz pazardaki açığı kapatmak için bu işe girdik ve isteyene üst kalite, sağlığa zararı olmayan ürünleri üretiyoruz. Mart sonuna kadar KDV oranı % 8’e indiği için tüm anne baba adaylarımızı web sitemizdeki satış noktalarımıza bekliyoruz. Buna ilaveten ekstra indirimlerimiz de ödeme şartlarına göre mevcuttur. Amacımız, her bütçeye göre müşteri memnuniyetini sağlamaktır.

Organik mobilya, organik yiyecekte olduğu gibi uzun soluklu ve sabır isteyen bir süreç, tüketici yavaş yavaş bilinçleniyor. Özellikle boyasını ve malzemesini sorarak gelen tüketiciyi anlıyoruz ve ihtiyacına cevap veriyoruz. Fakat tüketicilerin çoğu fiyat konusunda hassas ve öncelikleri fiyat olanlara göre de ürünler üretiyoruz. Bu alandaki ilk ve tek büyük üretici olmanın verdiği avantaj ile kendimizden emin bir şekilde bebekler ve aileler için daha sağlıklı bir yaşam adına çalışıyoruz.

Bebeklerimizin ve ailelerinin sağlığını ön planda tutarak üretimine devam eden Prettybaby markasını ve Ayşegül Tezgören’i tanımaktan mutluluk duyduk. Prettybaby ürünlerine www.prettybaby.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00004

Prettybaby- Lago bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00005
Prettybaby – Pesce bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00006
Prettybaby – Pesce bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00007
Pretty Baby Acqua bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00008
Pretty Baby Acqua bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00011
Prettybaby – Ares serisi

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00010
Prettybaby – Ares serisi

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00012
Prettybaby – Elafante Bebek Odası Takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00009
Prettybaby – Elena bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00014
Prettybaby – Ayder bebek odası takımı

bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00013bebekodasi dekorasyonu nasil yapilir00015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prettybaby – Montessori

 

Bir Cevap Yazın