Bebek beklerken cildiniz ışıldasın!

0
799
cilt bakımı
cilt bakımı

Hamilelikte bebeğe verilen önem kadar annenin de kendine bakması gerekir. Hamilelik döneminde cilt bakımının ihmali geri dönülmez cilt bozukluklarına yol açabilir. Bu özel dönem, her yönüyle dikkat ve bakım isteyen bir süreç. Sağlıklı bir bebek sahibi olmanın yanında, annenin de bir kadın olarak bakımını sürdürmesi lazım. Hamilelikte cilt bakımı nasıl olmalı? Sizler için araştırdık…

Evet, gebeliğin sonucunda vücutta bazı değişimler olması kaçınılmaz. Örneğin, anneleri en fazla üzen konuların başında fazla kilolarla birlikte çatlaklar geliyor.

Çatlaklar genellikle karın, göğüs ve kalça bölgelerinde görünüyor. Düzensiz kolajen ağı ve cilt elastin liflerinin zorlanması sonucunda ortaya çıkıyor. Bununla savaşmak için ise önlem almak gerekiyor. Doğru cilt bakımı ürünlerini kullanarak kolajen ve elastin liflerinin kalitesini koruyup güçlendirebilirsiniz, sevgili taze anneler.

Cilt direnci önemli
Hamilelik dönemi boyunca oluşabilecek çatlaklar için üretilen bazı nitelikli ve güçlü formüllü ürünler mevcut. Bunlardan bazıları (lütfen dermatoloğunuza danışınız) çatlamaya karşı cildin direncini 3.aydan itibaren arttırıyor. Ayrıca bu ürünler, çatlakların önlenmesine ve yeni başlayan çatlakların görünümünün hafiflemesine yardımcı oluyor. Kremsi ve yağsız yapısı, hafif kokusu ile sizi nazikçe sarmalayacak olanlardan tutun, deniz ekstreleriyle güçlendirilmiş, yeniden yapılandırıcı olanlara uzanan geniş bir yelpaze mevcut piyasada.

Sizin çatlak sorununuz ergenlik sırasında veya ani kilo değişimi sonucu oluşmuşsa da bazıları bu sorunu çözmeye de destek olacaktır.

Bir Cevap Yazın