Bebeğinizi ağlatmadan, emziği bıraktırın

0
2511

Bebeği emzikten ayırmak hiç kolay değildir. Kendinizi hazırlamalısınız! Kararlı ve ısrarlı davranırsanız bu mümkündür. Aşağıdaki adımları takip edin ve işe yarayıp yaramadıklarını görün.

1.Adım

Bebeğiniz uykuya dalacakken, ama henüz tam uyumadan, emziğini ağzından çıkarın. Sonra diliyle yaptığı emme hareketini durdurmak için parmağınızı çenesinin altına koyun ve hafifçe bastırın. Eğer uyanırsa yumuşak biçimde “şşş şşş şşş” diyerek uyumasını sağlayın. Eğer ciddi şekilde emziğini aramaya başlarsa tekrar verin. Sonra tam uykuya dalarken tekrar emziği çıkarın ve çenesinin altına parmağınızı bastırın. Emziği çıkarmaya, o emziksiz uykuya dalıncaya kadar tekrar edilmesi gerekir. Bu biraz zaman alabilir, ama emziksiz uykuya dalabilmesi çok önemlidir.

2.Adım

Bebeğinizin emziksiz uykuya dalması daha çabuk hale gelince(merak etmeyin eninde sonunda bu olacak!), artık yatağa girmeden önce de emziği vermemeye başlayın. Yanı başında oturun ve ninni gibi “şşş şşş şşş” diyin ve okşayın. (Ama tam uykuya dalmadan önce mutlaka okşamayı kesin, yoksa emzik yerine okşanmak alışkanlık yapsın istemesiniz.)

3.Adım

Bebeğiniz emziği bıraktıktan sonra, gece yarısı uyanırsa odasına girin ve “şşş şşş…” diyin. Ellerini ya da şakaklarını okşamak iyi bir yöntem olabilir. Eğer bunlar tekrar uykuya dalmasına fayda etmezse, ona emziğini verin ama daima uykuya dalmadan önce çıkarın.

Bunlar zaman alıp, ısrarlı davranmayı gerektirse de, çoğu denemede bu adımların işe yaradığı görülmüştür ve kesinlikle ağlatma yöntemi içermez.

Bir Cevap Yazın