Barselona:  Her şey bir hayalle başladı…

0
830

Tatil sevenlerdenseniz, kaçmak için sebep bulmakta zorlanmazsınız. Bizi Barcelona’ya doğru yola çıkaran, oğlumuzun La Liga’nın en önemli takımlarından FC Barcelona’yı Camp Nou’da seyretme hayaliydi. Camp Nou, İspanya’nın Barselona şehrinde bulunan ve 99.300 seyirci kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük futbol stadyumudur. Hangi takımı tutarsa tutsun eminim her futbolsever o atmosferde maç izlemek ister. Öncelikle bütün dünyadan buraya maç izlemeye gelenler olması ve zaten kendi taraftarlarının da çok ilgili olduğunu düşünürseniz maç bileti organizasyonu konusunda bir acenteden destek almanızı öneririm. Biz bu durumda WTS turdan yardım istedik.  Hürsel Bey ve ekibi özellikle onlarca soruma rağmen bana son derece sabırlı, yardımsever ve ilgili yaklaştı. Neticede bu seyahatin amacı bir çocuğun hayalinin kusursuz gerçekleşmesiydi ve eminim bu her anne için oldukça önemlidir.

barcelona

İstanbul’dan yaklaşık 3 saat 50 dakikalık uçuş sonrası Barselona’ya varıyorsunuz. Otelinize ulaşmak için tren, metro, otobüs, taksi, shuttle gibi birçok seçeneğiniz var. Şehrin ana caddesi, La Rambla’ya yakın olması sebebiyle biz Medinaceli Hotel’i seçtik.  Medicaneli Hotel, Barcelona limanı yakınlarında çok merkezi olmasının yanı sıra, özel anıt statüsüne sahip, Medinaceli Dükü’nün orjinal sarayında yer alan, oldukça şık bir otel.

Güzelliğini, dünyanın kabul ettiği Barselona,  Katalanya’nın başkenti ve Madrid’den sonra İspanya’nın en büyük ikinci şehri. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri, yemek kültürü, mimarisi, müziği-dansı, plajları, sıcakkanlı insanları ile herkesin, seveceği çok şey bulabileceği bir yer Barcelona.

barcelona 2

Her ne kadar geliş amacımız FC Barcelona’nın Camp Nou’da maçını izlemek de olsa maç gününe kadar olan süreyi Barcelona’nın güzelliklerini görmek için planladık. Eğer herhangi bir yere turla gitmiyorsanız, şehirleri keşfetmek için önce City Tour otobüslerini kullanılarak şehrin önemli yerlerini çok da yorulmadan gezmenizi öneririm. Daha sonra yürüyerek ya da toplu taşıma kullanarak sizin için öncelikli yerleri seçip vaktinizi doğru kullanabilirsiniz.

barcelona5

Barselona’yı gezerken, Gaudi mimarisinin ve sunduğu eşsiz güzelliklerin şehre etkisi karşısında hayran kalacaksınız. Gaudi’nin en büyük eseri La Sagrada Familia’dır. Katedralin yapımına 1882 yılında başlanmasına rağmen hala tamamlanamamıştır. Günümüzde farklı mimarların çalışmalarıyla ve halktan alınan bağışlarla inşası süren katedralin, Gaudi’nin ölümünün 100. yılına denk gelen 2026 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Casa Mila (La Pedrera), terasından caz dinletisi eşliğinde Barselona’nın eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz.

Barselona’daki Gotik bölgesi ve Montjuic de ziyaret edebilir, müzeler ilginizi çekiyorsa özellikle Museo Picasso’da Picasso’ya ait eserleri görebilirsiniz.

Ayrıca vakit geçirmek için tercih edebileceğiniz La Rambla, şehrin en hareketli ve eğlenceli caddesi, yaklaşık 2 km. uzunluğunda ve 5 küçük caddenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. La Rambla’daki kafe ve restaurantlarda farklı lezzetleri  deneme olanağı bulabilirsiniz. Akdeniz mutfağının genel özelliklerini hissedeceğiniz bir kıyı kenti olması sebebiyle deniz ürünleri oldukça zengin, özellikle Tapas, tortilla a la espanola, pa’am tomaquet, paella Barcelona’ya özel yemekler arasında. En bilinen içkisi Sangria’dır. Kafelerde sunulan farklı türden kahveler de Barselona’da oldukça fazla tüketiliyor.

Maç günü FC Barcelona-Malaga maçını izlemek için stada doğru yola çıktık. Ulaşım otobüsle oldukça rahat.  Stad etrafında ne bir kalabalık ne bir karışıklık var. Çok düzenli olduğu için son derece kolay bir şekilde yerinizi bulabiliyorsunuz. Bu kalabalığa rağmen bu kadar düzenli nasıl olunabiliyor diye şaşırırken, çocuğunuzun bir mucizeye tanıklık eder gibi etrafa bakan gözleriyle karşılaşıyor ve sonsuz mutlu oluyorsunuz.

“FC Barcelona’yı özel yapan ne?” diye düşünenlerdenseniz işte bu sorunun yanıtı bence en iyi Camp Nou’da  maç izleyerek alınır. Bu arada maç izleyenlerin arasında turist olanlar çoğunlukta. Kısacası FC Barselona ve Camp Nou  Katalanya ve İspanyolların en önemli turizm kaynağı.

barcelona 4

Camp Nou’dan gülümseyen, mutlu yüzlerle ayrıldık;  Ali Efe mutluydu hayallerinin stadında maç izleyebildiği için. Biz mutluyduk, çocuğunun hayalini gerçekleştirebilen anne-babalardan olduğumuz için.

Mutlu olmak istiyorsanız, hayalleri olan çocuklar yetiştirin, sonra hayallerinin gerçek olmasına yardım edin.

Sevgiyle…

Bir Cevap Yazın