Aşkınızı güçlendirmenin yolları!

0
948

Basit ama şaşırtıcı, eğlenceli ve akılcı yollarla aşkınızı koruyun, büyütün ve doyasıya yaşayın!

Asla düşmanın yanında olmayın!
Bazı zamanlar vardır ki, birinin desteğini arkanızda hissetmeden kendinizi toparlayamazsınız. Çiftler için bu durum birbirlerine yöneliktir. Durum her ne kadar partnerinizden kaynaklanıyor olsa da ona  duymak istediklerini söyleyin. Örneğin, işten çıkarılacağını öğrendiğinizde ‘belki de elinden gelenin en iyisini yapmamışsındır’ demek yerine ‘ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum’ demeniz ona daha iyi gelecektir. Mutlu çiftler ne zaman dillerini tutmaları gerektiğini bilen çiftlerdir.

Çok rahat olmayın…
Güven, güvenlik ve sadakat her ilişkide anahtar kelimelerdir. Ama ilişkinizde bunları barındırıyor olmanız postu yere serip rehavete kapılmanıza neden olamaz. İlişkilerin kırılgan bir ekosistemi vardır. Tam da bu nedenle boşanma oranları gün geçtikçe artıyor. Mutlu çiftler buluşmalarına devam ederler, birbirlerine ne kadar hoş olduklarını söylemekten geri kalmazlar ve birlikte bir şeyler yapmaktan vazgeçmezler.

İletişim ritüelleriniz olsun…
Yalnızca gece dışarı çıkmaktan bahsetmiyoruz, mutlu çiftler sıradan şeyleri birlikte yapmaya hevesli görünürler. Birlikte ne yapacaklarına karar verme gibi küçük alışkanlıkları vardır. Bütün ay yaptıkları harcamaları hesaplamak için birlikte çalışırlar ya da çamaşırları beraber yıkarlar. Bu vasıtayla kirli çamaşırlardan oluşan dağlar bile size oldukça üstesinden gelinebilir görünecektir.

Partnerinizin ilgisini nasıl çekeceğinizi bilin…
Mutlu çiftler, partnerinin ilgisini nelerin çekeceği konusunda duyarlıdır. Aşk Laboratuarı adlı bir çalışmada yapılan gözlemler, 6 yıldan uzun süredir evli olan çiftlerin birlikte geçirdikleri zamanın %86’sında bu konuda duyarlılık gösterdiklerini ortaya koyuyor. Küçük şeyleri fark etmek için algılarınızı açık tutun. Örneğin manav alışverişinizde partnerinizin çok uzun zamandır yemediğini bildiğiniz bir meyveye rastlarsanız onun için alın ve aslında onu ne kadar önemsediğinizi gösterin.

Küçük şeyler yapın…
İlişkiden duyduğunuz tatmine sıra geldiğinde yalnızca ‘Alkolik değil, beni aldatmıyor, beni hırpalamıyor, tatillerimizi yurtdışında geçiriyoruz’ gibi büyük şeyler üzerinden düşünmezsiniz.  Bunlar gündelik yaşamınızda ciddi yer kaplamazlar. Günlük yaşamda önemli olan partnerinizin kanatlarınız altında olmaya ya da ona sarılmanıza ihtiyaç duyduğu anlarda yanında olmanızdır. Onun için en sevdiği yemeği yapabilirsiniz. Önemli olan, ona her zaman aşık olduğunuzu hissetmesidir. Evlilik, güven ve bağlılık ile birbirini tanımaktır. Aşk budur.

Bir Cevap Yazın