Anne sütünü arttıran yiyecekler ve içecekler

0
1990
bebek emzirme
bebek emzirme

Lohusalık dönemi ile birlikte süt arttırma endişesi çoğalmaya başlar. Tamda bu zamanda internetten tırım tırım süt arttırma yollarını aramaya başlarız. Kendimden biliyorum toplama bilgilerle aksiyon almaya çalıştığımda ne yapacağımı şaşırmış, neye inanacağımı bilmez haldeydim. Neyi neden yaptığımızı bilmek adına bu yazı tüm annelerin rehberi olsun. Peki anne sütünü arttıran yiyecekler ve içecekler nelerdir? Bebeğimizi emzirebilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz?

Anne sütünü nasıl arttırabiliriz?
Dilerimki bebeğiniz doğar doğmaz ilk tattığı şey ‘ağız sütü’ olsun. Çünkü ağız sütü, yararlı mikropları bebeğin bağırsağına ekerek bağırsakları sindirime alıştırır.

Süt arttırma deyince akla ilk gelen çay ‘Rezene çayı‘ oluyor. Rezenenin faydasını alabilmek için doğru demleme yöntemini biliyor olmalısınız.

Kaynatıp 85 dereceye getirdiğimiz suyun içerisine 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu atıp ağzı kapalı bir şekilde en fazla 2 dakika bekletip süzüyoruz. Günde 3-4 kupa içmenizi tavsiye ederim. Bebekte gaz olduğunu anladığınızda ılık bir şekilde çay kaşığı ile bebeğe içirebilirsiniz.

pelin kahraan avsar2

Maden suyu deyip geçmeyelim

Annelerin en çok merak ettiği bir konuda maden suyunun sütü arttırıp arttırmadığı, zarar verip vermediği. Gelin birlikte bakalım. Öncelikle maden suyu ve soda arasındaki farkı iyi biliyor olmamız gerekir.  

Soda; içilebilir bir suya karbondioksit eklenerek ortaya çıkar.

Maden suyu; yer altı sularından elde edilmiş mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan ilerleyerek yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır.

Bazı maden sularının sodyum oranı daha fazladır. Fazla sodyum içeren maden sularını hipertansiyon ve böbrek hastalarının dikkatli tüketmesi gerekir. Aksi takdirde kan basıncı kontrol altına alınmayabilir, böbrek fonksiyonları bozulabilir.Bu durumda aldığımız şişelerin etiket bilgilerini kesinlikle okumalı, ayrımını yapmalı ve buna göre tüketmeliyiz.

Maden suyu; içeriğindeki mineraller sayesinde vücudun ihtiyacını karşılayan içeriği ile vücut dengesini sağlarken anne sütünü de arttırmaya yardımcı olur.İçerisinde bulunan kalsiyum,florür gibi mineraller kemik ve diş gelişimi için önemlidir. Ayrıca demir hastalıklara karşı direnç kaynağıdır. Yorgunluğu azaltır ve kanın kırmızı hücrelerinin oksijenlenmesini sağlar. Uzmanlar gebelikte günde bir adet maden suyu tüketilmesinde sakınca yoktur derler fakat her gebelik kendi bedenimize özgüdür. Tüketmeden önce doktorumuza danışmakta fayda vardır.

Biz anneler emzirme döneminde gaz oluşumu korkusundan maden suyunu açtıktan ve bir süre bekledikten sonra içiyoruz. Tamda burada sizleri tanıştırmak istediğim ve ayrıca bu firmaya hizmet verdiğim için gönül rahatlığı ile önerebildiğim ‘hafif içimli maden suyu’ olan Uludağ Premium Maden Suyu’nu baş tacınız yapmanızı tavsiye ederim. Hem tadına hem de tasarım ödülü almış şişesine bayılacaksınız. Hatta atmaya kıyamayıp benim gibi masa süsleri yapacaksınız…

Gelelim sütü arttıran diğer besinlere :

Havuç , boza, bulgur, soğan ( gaz oluşumuna dikkat) ,sarımsak, yulaf, susam,arpa, somon balığı,kuru meyveler, tahin pekmez ve baklagil grubundan tüketmek.

Tere, çörekotu, anason, ısırgan otunu yemeklere katmak veya çay olarak tüketmek gerekir.

Sütün artması için süt içmek değil, bol meyve ve yeşil yapraklı sebzeler tüketmek ve en önemlisi su içmek gerekir.

Bütün bunları dikkate alarak kendimizi üzmeden uygularsak süt oluşumunda sıkıntı yaşamadan, gaz problemi olmadan güzel bir dönemi atlatmış olursunuz. Evrenin akışına kendinizi bırakın. Herkesin kulaktan dolma bilgilerini bir kenara atın. Göreceksiniz bebeğiniz ve siz herşeyin üstesinden geleceksiniz.

 

Bir Cevap Yazın