3 ve 6 aylık çocuklar için oyuncak seçimi

0
774
Bebeklerin 4. aydan sonra kasları gelişmeye başladığından, özellikle elle tutabileceği, renkli ses çıkaran oyuncaklar işlevsel olacaktır. Peki bebeklerde oyuncak seçimi nasıl olamlıdır?

Çocuğun görüş alanı içine koyabileceğiniz değişik renkli, şekilli, ses çıkaran, ufak tefek oyuncaklar; emip çiğneyebileceği oyuncaklar; basit bir dokunma, basma, sıkma hareketleri ile ses çıkaran hareket eden oyuncaklar bu dönem için idealdir. Çeşitli renk ve dizaynlardaki diş kaşıma halkaları da listenize eklemeniz gereken oyuncaklardan.


Oyun minderi
Üstünden oyuncakların asılı olduğu oyun minderleri bebeklerin kas gelişmene destek olur. Bebekler oyuncaklara uzanmak için boyunlarını kaldırır, kollarını uzatır ve el göz koordinasyonlarını çalıştırır.

Oyuncakta ayna, farklı kumaşlar, çıngıraklar veya bebeği aktif tutan hareketli detaylar olması bebeğin gelişimi için yararlıdır. Ayrıca bebeği daha aktif tutabilmek için farklı oyuncaklar; peluşlar, minik aynalar, sıkınca ses çıkartan oyuncaklar kullanabilirsiniz.


Yumuşak kitaplar
Küçük ellerin kolayca kavrayıp, gülerek, eğlenerek oynayabileceği en keyifli oyuncaklardan biridir yumuşak kitaplar.

Farklı bir dokuya sahip olan bu kitaplar hikaye zamanını interaktif bir deneyime çevirir. Resimleri işaret ederek, hayvan ya da nesnelerin isimlerini tekrar edin. Böylece motor ve erken dil becerisinin gelişmesine yardımcı olur ve sosyal etkileşiminin artmasını sağlarsınız.

Bir Cevap Yazın