Anneler soruyor: En iyi bebek bezi markası hangisi? – 2024

0
12254
En iyi bebek bezi hangi marka?
En iyi bebek bezi hangi marka?

Yeni annelerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi: En iyi bebek bezi markası hangisi? Ekonomik kaygılar nedeniyle aileler bebek bezi satın alırken artık çok daha dikkatli davranıyor. Hem en ucuz ve kaliteli bebek bezine ulaşmak, hem de bebekleri için kaliteli ve doğal bir bez tercih etmek isteyen anneler bu konuda çocuk doktorlarının tavsiyesine de oldukça önem veriyorlar. Peki hangi bebek bezini tercih etmeliyiz, en iyi bebek bezi hangisi? Bebek bezleri ille ilgili merak ettiğiniz soruların cevabını En iyi bebek bezi 2024 araştırmamızda bulabilirsiniz.

2024 En iyi bebek bezi markaları

Anne Bebek Kulübü Uzman Kurulu’ndan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıfat Can Öztürk, aileler için en iyi bezi markalarını araştırdı. İşte Türkiye’nin en iyi bezi markaları!…

 

En iyi bebek bezi önerileri
En iyi bebek bezi önerileri

Bebeğinizin ilk kıyafeti bebek bezleri: Peki bebekler için en iyi bebek bezi hangisi? 

Bebeklerin doğum salonundan çıktığı anda ilk tanıştıkları kıyafetleri “bebek bezleridir” ve en azından 2 sene boyunca gece gündüz onlara eşlik edecektir. Düşüncenize size bir kıyafetin sürekli ve temizini ama aynısı 2 sene boyunca giyeceksin deseler, garip gelmesin bebekler içinde aynı şey aslında. O yüzden bu seçim çok önemli.

Ama o kadar seçenek var ki, birde üstüne markaların öne çıkardığı “doğallık” vs gibi bir çok detay. Burada şunu belirtmeliyim;  bezler kabaca 3 katman içerir ve tüm bu katmanlar az ya da çok “sentetik maddeler” içerir. Yani yıkanabilir bezler kullanmıyorsanız bunu peşinen kabul etmelisiniz. Yani bir bez zaten sentetik maddeler içermek zorundadır maalesef , bu yüzden içeriğinde parfüm losyon vs gibi maddeler ya da likit parafin vs gibi içerikli bezleri zaten göz ardı etmelisiniz.

Aileler için en iyi bebek bezi, en ucuz bebek bezi…  

Bez incelemesi içerisinde en önemli diğer parametrede “maddiyattır”, ne kadar incelersek inceleyelim maddi açıdan el vermediği sürece kullanmak imkansızdır. Burda da şu durum söz konusu “parasını hak eden” marka seçilmeli. Yani aynı özellikte bir marka için daha fazla ücret ödemeye gerek yok.

Bez seçiminde üçüncü önemli noktada, en iyisi bile olsa sizin bebeğinizin cildi için uygun olmayabilir. Bu noktaları göz önüne alarak ve kendi hastalarımdan aldığm geri dönüşler eşliğinde kafalardaki soru işaretlerini gidermeye çalışalım.

En iyi bebek bezi hangisi?
En iyi bebek bezi hangisi?

Kaliteli bir bebek bezi nasıl olmalı? 

Kuruluk sağlamalı: Kuruluk bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Bebeğiniz çişini yaptıktan sonra emilen sıvının içeride hapsedilmesi gerekir. Aksi bir durumda bebeğiniz huzursuz olacaktır ve pişik gibi rahatsızlıklarla karşılaşma ihtimaliniz artacaktır.

Yüksek emicilik gücüne sahip olmalı: Emicilik de kuruluk kadar önemli bir detaydır. Bezin kuru olabilmesi için önce bezin yüksek emicilik performansı göstermesi gerekir.

Hava almalı: Bir bebek bezinin hava almaması cilt sorunlarına yol açabilir. Bebeğinizi huzursuz edebilir.

Yumuşak dokulu olmalı: Bebeğinizin cildi özellikle ilk aylarda son derece hassastır ve tahrişe meyillidir. Sert dokulu bir bebek bezi kullanmak olumsuz sonuçlara yol açabileceği için tercihinizi pamuklu bezlerden yana kullanmalısınız.

Ergonomik olmalı: Alacağınız bebek bezi bebeğinizin vücut yapısına uyum sağlamalı ve boy, kilo gibi özellikleri ile örtüşmelidir.

Kalın olmamalı: Bebek bezinin kalın olması bebeğiniz için ağır bir yük haline gelecektir. İnce bezler her zaman ilk tercihiniz olmalı. Böylece bebeğinizin konforunu sağlayabilirsiniz.

Yan bantlar kaliteli olmalı: Bantlar bezin sabit durmasına yarayan aparatlardır. Bu yüzden yapışkanlık gücü yüksek yan bantı olan bezleri tercih etmenizi öneririz. Böylece sızdırma sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Fiyat göz önünde bulundurulmalı: Satın alınan hiçbir ürünün çok pahalı olması onun çok iyi bir ürün olduğunu göstermeye yeterli değildir. Ürünün fiyatıyla kalitesi bazen orantılı olsa da ekonomik bebek bezi seçenekleri de aradığınız özelliklere cevap olabilir.

Bebek bezlerini bağladıktan sonra bariyerleri kontrol edin. Dış bariyerler düzgün görünse de iç bariyerler düzgün ve uygun şekilde takılmayınca bebek bezleri hem çişi hem de kakayı sızdırabiliyorlar. Ayrıca bebek bezlerini taktıktan sonra bebeğinizin belini kontrol edin çünkü bazen bel kısmı içeri katlanıyor, düzgün bağlanmıyor. Bu da yine sızmalara ve taşmalara sebep olabiliyor.

Türkiye’nin en iyi bebek bezi markaları hangileri? Piyasadaki bebek bezlerinin tümünü incelemek için tıklayın! 

En iyi bebek bezi markası hangisi?  Hangi bebek bezini tercih etmeliyim? 

Direk olarak en iyisi demek zor ama sizlerle yukarıda saydığım hususları göz önünde tutarak şu anda piyasada bulunan markaları inceleyelim.En iyi bebek bezi konusuna gelince bu bebeğin cildine göre değişen bir konu. Yani yüzde yüz, garanti şu bez en iyisi demek doğru değil. Bir marka bir bebeğe hiç pişik yapmazken, diğerini fena kızartabiliyor.

Prima Premium Care Bebek Bezi Yorumları
Prima Premium Care Bebek Bezi Yorumları

Prima Bebek Bezi

Bir çok kez soru aldığım bir marka ancak bu çalışmayı sizler için hazırlarken özellikle markalarla iletişim kurmaya çalışarak bilgi almak istediğimde, hiçbir ilgi göstermeyen ve bilgi paylaşmayan bir grup olduğunu belirtmek isterim. Bunu da zaten marka algısı oluşmuş ve herhangi bir incelemeye ihtiyacı olmayan bir grup gibi düşünmeme sebep oldu açıkcası.

Prima premium care, fiyatlarıyla can yakıyor ama kullanan ailelerin menun olduğunu söyleyebilirim. Daha büyük numaralarda ise genellikle aileler tarafından koku olduğunu duymaktayım. İçerik olarak temiz görünüyor ama bu fiyatlardan uygun fiyatlı bezler seçilebilir. Dediğim gibi firma bilgilendirme konusunda iş birlikçi olmadığı için bende detaylı bir bilgi sizlere aktaramıyorum ve takdiri size bırakıyorum.

Sleepy Bebek Bezi Yorumları
Sleepy Bebek Bezi Yorumları

Sleepy Bebek Bezi

Bu inceleme sırasında bana en çok bilgiyi veren ve ürün temsilcisi tarafından bizzat görüşme fırsatım olduğu bir marka. O yüzden sizlere de değer verdiğini söyleyebilirim. Son yıllarda Türk malı vurgusuyla öne çıkan Sleepy bebek bezi, saf su ve bambu ile üretilmektedir. İçeriğinde kimyasal ve parfüm bulunmayan Sleepy şu özellikleri ile de öne çıkıyor:

  • Islaklık göstergesi ile bezi açıp kapatmadan çiş durumu öğrenilebiliyor, bez dolduğu takdirde sarı çizgi maviye dönüyor,
  • Yumuşak dokusu ile bebeği rahatsız etmiyor,
  • Yatay ve dikey olarak bulunan emici tanecikler sayesinde bezde toplanma yaşanmıyor,
  • Yan bantların esnek olması bez bağlamayı kolaylaştırıyor,- İç yüzeyinde renklendirici içermiyor.
Molfix Bebek Bezi Yorumları
Molfix Bebek Bezi Yorumları

Molfix Bebek Bezi

BPA , parfüm, paraben ve klor gibi kimyasal içermeyen Molfix Pure&Soft serisi tercihlerim arasında . Türkiye’de ilk olan 3d özelliği ve yenilenen yan bantları ile bebeklere hareket özgürlüğü sağlayan marka, air soft özelliği sayesinde bebeğinizin cildinin hava almasını sağlıyor.  Diğer pek çok firma gibi hem prematüre bebekler için üretim yapıyor hem de yenidoğanlara özel göbek bağı oyuntulu ürünlere sahip. Fiyatı ortalamanın biraz üzerinde olan Molfix Bebek Bezi, incelik ve ultra emicilik özellikleriyle ideal ürünlerden.  Latex, BPA ve paraben gibi kimyasalları içermemektedir. İçeriğinde bulunan aloe vera ve papatya özleri sayesinde, cildi nemlendirerek yumuşak kalmasını sağlıyor.

Fiyat konusunda da diğer markalardan biraz daha uygun fiyata sahip olduğu söylenebilir.

Huggies Bebek Bezi Yorumları
Huggies Bebek Bezi Yorumları

Huggies Bebek Bezi

Fiyatı nedeniyle sıkça tercih edilen en iyi bebek bezi markaları birisi de Huggies olmaktadır. Sıvı kakayı ve idrarı kolay emme özelliği sayesinde, bebeğin ıslaklık hissetmemesini sağlıyor.

360 derece yumuşak olarak üretilen yan bantlar sayesinde, bebeğin hareketlerinde kısıtlamalara neden olmuyor.

  • Huggies, diğer bebek bezlerine nazaran biraz daha kalın. Anneler özellikle, bez numarası büyüdükçe bezin kalınlaşmasından şikayetçi. Ancak genel olarak beğenilen markalar arasında.
  • Quick Dry teknolojisi sayesinde sıvı kakayı ve çişi hızlıca emme özelliğiyle ön planda ancak ıslaklık hissi bırakabiliyor.
  • Belden sızmaları önleyici sıvı kaka bariyeri var ve bez ıslandığında renk değiştiren göstergesi sayesinde seni durumdan haberdar ediyor.
  • Mikro gözenekli dokusuyla bebeğinin cildinin nefes almasını sağlıyor, böylelikle tahriş ve pişiklerden koruyor. Kullanıcı yorumlarından da gördüğümüz kadarıyla genel olarak hakkında pişik şikayeti çok az.
  • İstediğin yerden yapıştırabilme imkanı veren bandı ve bebeğinin vücuduna uyum sağlayan elastik bel bandı, yalnızca Huggies yenidoğana özel bir ayrıcalık.
  • Huggies, diğer bezlere nazaran biraz daha kalın bir yapıya sahip.
  • Dokusu mikro teknoloji ile üretildiğinden dolayı, bebeğinizin cildi rahatça nefes alarak pişiğe neden olmuyor. Yeni doğan ve 9-14 kiloya kadar farklı bez seçenekleri üretilmektedir.
Jenny & Willy Bebek Bezi
Jenny & Willy Bebek Bezi

Jenny & Willy Bebek Bezi

Jenny & Willy bebek bezi halk arasında bim bebek bezi olarak adını duyurmuştur.  Artan bebek bezi , fiyatlar ve zorlaşan yaşam koşulları, bizi en ucuz bebek bezi fiyatları arayışına çıkarmaktadır. Bezin kremli olması nedeniyle yumuşak bir dokuya sahiptir ancak kimyasal içeriği ebeveynleri memnun etmeyebilir.

  • Parfüm içerir,
  • Orta sertlikte bir bebek bezidir,
  • Esnek yan bantlara sahiptir,
  • Ebeveynler tarafından genellikle parfüm ve losyon kokusu beğenilir,
  • Pişik ve sızdırma Jenny Willy bebek bezi şikayetlerinde rastlanabilir.
Canbebe Bebek Bezi Yorumları
Canbebe Bebek Bezi Yorumları

Canbebe Bebek Bezi

Canbebe, geniş emici tabaka ve daha fazla emici tanecik özelliği bulunan Flexfit teknolojisiyle yeniden geliştirilmiş. Böylelikle gece ve gündüz boyunca uzun süreli koruma sağlıyor.

  • Yine Flexfit teknolojisi sayesinde eski tasarımına göre %21 daha ince. Sıvıyı emdiğinde şeklini koruyor, sarkma ve sertleşme yapmıyor ve böylece bebeğine hareket kısıtı getirmiyor.
  • Ön ve arka bariyer kilit sistemiyle sızıntılara karşı oldukça tedbirli.
  • Anatomik yapısıyla bebeğinin bacaklarının daha rahat hareket etmesine imkan veriyor.
  • Göbek oyuntulu tasarımıyla bebeğine rahatlık sağlıyor ve ıslaklık göstergesi sayesinde çiş takibini yapabilirsiniz.

Emiciliği: Sıvıyı çok iyi emiyor. Islaklık hissedilmiyor.

Dokusu: Bezin dışı pamuksu (parlak ve kaygan değil), içi yumuşak

İnceliği: Orta kalınlıkta.Bambo Nature Bebek Bezi 4 numarada parfüm yok.

Bel Bantları: Lastikli.

Bariyerleri: Bebeği rahatsız etmeyecek şekilde yüksek.

Komili Bebek Bezi Yorumları
Komili Bebek Bezi Yorumları

Komili Bebek Bezi

Komili Bebek Bezi piyasada bulunan en uygun bebek bezleri arasında bulunuyor. Komili bebek bezi fiyatı uygunluğu ile öne çıkarken içeriğindeki %100 doğal zeytinyağlı krem de ebeveynler tarafından beğeniliyor.

  • Bezin iç yüzeyinde doğal zeytinyağlı krem bulunuyor bu sayede pişik ve tahrişler büyük oranda engellenebiliyor,
  •  Göbek bağı oyuntusu ile kızarıklar önlenebilir,
  •  Yapışkan bantlar bez açılıp kapandığı takdirde yapışkanlığını yitirebilir,
  • Yumuşak ve kalın bir iç dokuya sahiptir,
  •  Islaklık göstergesi bulunmaz.

Komili bebek bezi kullanan anneler genellikle bantlardan, sızdırmadan ve emiciliğin düşük olmasından şikayet etmektedir.

Şimdilik bilgi alabildiğim ve değerlendirebildiğim markalar bunlar. Sonrasında sizlerden gelen isteklerle devam etmek daha uygun gibi. Sağlıcakla kalınız.

Bilimsel referanslar:

Bebek bezi alerjisi ve bebek bezi döküntüsü hakkında merak edilenler
Bebek bezi dermatiti ve bebek bezi bölgesi bakımı
Bebeklerde bebek bezi dermatitinin önlenmesi

Anneler, Anne Bebek Kulübü Forum’da buluşuyor! Forum’da en iyi bebek bezi sohbetimize katılın! Forum’a giriş için tıklayın. 

Bir Cevap Yazın