Doyurucu armutlu gece maması

0
819

Bebeğinizin sağlıklı bir emzirme döneminden sonra artık ek gıda verme ve alıştırma zamanı geldiyse, emzirmeyi bıraktırma dönemindeyseniz gece tok tutan mamalar tam size gore olacaktır. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek evde armutlu gece maması tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Geceleri yatmadan önce tok tutan mamalara ihtiyaç duyuyoruz biz anneler. Şimdiki bebekler gece yatıp 3-4 saat uyku uyumuyor.

Diş çıkarma dönemine girdiğinden midir düzen değiştirdiğinden midir bilmiyorum fakat aç olabilme ihtimalini düşünerek gece maması konusunu hassas olarak ele alıyoruz.

Öncelikle gece maması yedireceğimiz saat bebek uyumadan 1-1,5 saat öncesinde olmalıdır.
Armutlu gece maması nasıl yapılır
Mevsimine ve ayına göre meyve seçmeye özen göstermeliyiz.
Meyveleri mümkün olduğunca çiğ vermeli yada buharda haşlamalısınız. Bu dönemlerde avakado ve muzu özellikle tercih edebilirsiniz.
Avakado anne sütüne yakın ve zengin bir meyvedir. Dilerseniz çeşitlendirebilir, içerisine çiğ badem veya ceviz ekleyebilirsiniz. Benim yaptığım gibi pekmezi tercihe göre eklemeyebilirsiniz.
Mamaların içerisine muhakkak bir kaç damlada olsa soğuk sıkım zeytinyağı eklemelisiniz kolay sindirim için. İlk kez vereceğiniz besini 3 gün kuralına tabi tutmalısınız.
Bebeğiniz hassas ve alerji riski varsa bir gıda vermeden önce doktorunuza danışmalısınız.
Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Armutlu gece mamasının malzemeleri;
  1. 1 armut veya 2 küçük boy armut
  2. 1 çorba kaşığı bebe irmiği
  3. 1 çay bardağı içme suyu
  4. 1 çay kaşığı pekmez
Hazırlanışı;
Armutu soyalım ve küp halinde doğrayalım. Buharda haşlama aparatına alıp yumuşayana kadar haşlayalım. Çatalla ezelim. Bebe irmiği ve suyu ocağa alıp pişirelim.
Pekmezi de katarak hepsini karıştıralım. Pekmez katılmasa da olur ben besleyici olsun diye kattım fakat armut ile gayet tatlı bir mama oluyor.
Dilerseniz içerisine unufak hale getirdiğiniz cevizi de ekleyebilirsiniz.
Şifa olsun 🌸
Önceki İçerikEgzama (atopik dermatit) nedir?
Sonraki İçerikÇocuklarda kalp çarpıntısı nedenleri
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın