Doğum esnasında yapılan perine masajı doğumu kolaylaştırıyor!

0
1720

Hamilelik öncesinde yapılan perine masajı anne adaylarını normal doğuma hazırlayarak, doğumu kolaylaştırıyor. Peki perine masajı nasıl yapılıyor? Faydaları nelerdir?

Perine Masajı Nedir?

Hamilelik kadın için mucizevi, pelvik taban kasları için stresli bir dönemdir. Çünkü bu kaslar hamilelik boyunca bir yandan artan bebek ağırlığı ile birlikte rahmi taşırken, bir yandan kendilerini doğuma hazırlamaları gerekmektedir. Oldukça yorucu bir dönemdir. Ayrıca gebe kadınlarda, büyüyen rahim idrar torbasına baskı yaparak idrar yapma sıklığını artırır. Son aylarda bunlara ilaveten, idrar tutamama şikâyeti görülüyorsa bu kaslar gerçekten çok yorulmuş demektir. Daha sonra doğum esnasında ıkınma kuvveti pelvik taban için oldukça travmatiktir. Herhangi bir yırtılmayı önlemek için yapılan epizyotomiler neredeyse sistematiktir.

perine masaji nasil yapilir

İşte yukarıda saydığım bu nedenlerle perineyi yani vajina etrafındaki kasları doğuma hazırlayarak, doğum esnasında epizyotomi ve yırtılma olmaksızın bebeğin rahatça geçişi sağlanır.Bunun için hamileliğin son aylarında ve doğum sırasında perine masajı yapılır. Yapılan perine masajı ile kasların esnekliği kazandırılır.

Perine masajına ne zaman başlanmalı?
Perine masajına gebeliğin 8. ayında başlamak uygundur. Daha erken de başlayabilirsiniz ancak çok fazla fayda sağlamaz. Çünkü bu kaslar 8. aydan itibaren doğuma hazırlanmaya, esneklik kazanmaya başlar. Masaj uygun pozisyonu gebeye öğretilir. 3-10 dk kadar bitkisel yağlarla gebenin kendisinin yaptığı bir masajdır.

Ayrıca doğum esnasında, önce 10 dk kadar sıcak paket uygulaması sonrası yapılacak perine masajı doğumun daha kolay gerçekleşmesini, epizyosuz ve yırtıksız bir doğum olmasını sağlar.Bütün hamilelerimize kolay ve güzel doğumlar diliyorum.

Önceki İçerikBir oyun tasarımcısının hikayesi
Sonraki İçerikBacak güzelliği için varis tedavisi
Yasemin Irkilata
1980 yılında Ankara’da dogdu.1999-2004 yılları arasında Hacettepe Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldu.2004-2006 yılları arasında Cyriax ve KPM manuel terapi kurslarını basari ile tamamlayıp, Manuel Terapist olarak calisti.2009 yılında Fransa’ya yerleşti. Fransa’da “Ortopedik Engelli Çocuklar Merkezi'nde görev yaptı. Fransa’da kinepod ,ortopedik ayak ve tabanlık kursu, kinesport, bantlama kursu ve daha sonra “De Gasquet Enstitüsü” pelvik taban eğitimi kurslarını tamamladı. 2015 yılında Türkiye’ye döndü. Manuel Terapist olarak çalışırken, 2016 yılında “Yogaşala prenatal Yoga Uzmanlık “ eğitimini, 2016 Michelle Lyons ile “Üriner -Rectal Inkontinans “ ve yine Ruth Jones ile Kronik Pelvik Ağrıda Fizyoterapi ve Internal Vajinal Uygulamalar” kursunu başarı ile tamamladı .2017 Ankara Lenf Ödem Derneği’nden Üst Ekstremite Lenf Drenaj Kursu’nu aldı. 2017 Dynamic Tape Bantlama Kursu aldı. 2017_2018 yıllarında Çocuk Üroloji Kliniği'nde Çocuklarda idrar kaçırma konusunda çalıştı. Kadınlarda inkontinans ve erkeklerde kronik pelvik ağrı konularında çalıştı. Kadınlarda “pelvik taban farkındalığı” yaratmak için Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç’ın Gebe Okulu'nda düzenli aralıklarla pelvik taban sunumları yapıyor. Düzenlediği pelvik taban atölyelerinde kadınlara pelvik taban farkındalık çalışmalarını sürdürmektedir.

Bir Cevap Yazın