Bebekler için araba güvenliği

0
915

Arabada bebeğiniz ve ailenizle birlikte güvenli bir seyahat için dikkat etmeniz gereken kuralları araştırdık. İşte bebek ve çocuklar için temel güvenlik kuralları…

Özetle, kurallar şu şekilde:

– Altı aydan küçük çocuklar, uygun şekilde bağlanmış ve ayarlanmış, arkaya bakan bir çocuk koltuğuna oturtulmalıdır. Bebeğiniz bir güvenlik koltuğuna taşınmadan önce, aynı zamanda oturabilir ve kafalarını kontrol edebilirler.

– Altı ay ile dört yıl arasındaki çocuklar, uygun bir şekilde bağlanmış ve arkaya dönük veya öne bakan onaylanmış çocuk koltuğunda yerleşik bir askıya sahip olan çocuk koltuğuna oturtulmalıdır.

– Yedi yaşından altı yaşına kadar olan çocuklar, uygun bir şekilde bağlanmış ve ayarlanmış öne bakan onaylanmış bir çocuk koltuğuna veya uygun şekilde bağlanmış ve ayarlanmış emniyet kemeri veya çocuk emniyet kemeri ile onaylanmış bir destek koltuğuna oturtulmalıdır.

– Dört yaşın altındaki çocuklar iki veya daha fazla koltuk sırası olan bir aracın ön koltuğunda seyahat etmemelidir.
Diğer oturma pozisyonları zaten yedi yaşın altındaki çocuklar tarafından işgal edilmedikçe, dört ila yedi yaş arası çocukların ön koltuğa oturmasına izin verilmez.

– Aktif hava yastığı olan bir ön araba koltuğunda arkaya bakan bir bebek koltuğunda bir bebek taşımak yasadışı ve çok tehlikelidir. Aynı pozisyonda, ileriye dönük koltuklar yasa dışı olmasa da, küçük çocuklar için ideal değildir. Yapabildiğiniz takdirde arka koltukları tüm altları için kullanın.

Çocuk koltuğu

– Her zaman çocuğunuzun boyu ve kilosuna uygun bir bebek veya çocuk araba koltuğu kullanın. Koltuğun arabaya düzgün şekilde oturduğundan ve bebeğinizin veya çocuğunuzun güvenli bir şekilde bağlandığından emin olun.

– Bir koltuk alırken, satın almadan önce aracınızda deneyin. Kötü oturan bir koltuk, bir kazada daha az koruma sağlayabilir.

Güvenlik standartları
Onaylanmış çocuk koltukları, yükseltici koltuklar ve çocuk emniyet kemerleri güvenlik standartlarını karşılamalıdır.

İkinci el çocuk koltukları ve yükseltici koltuklar
İkinci el bebek veya çocuk koltuğu almanız tavsiye edilmez. Çünkü eski bir çocuk koltuğu bir çarpışmada hasar görmüş olabilir ve tüm parçaları olmayabilir. Ayrıca, en güvenli ve en kullanıcı dostu model de olmayabilir, ayrıca arabanıza uygun şekilde yerleştirilemez.

İkinci el bir ürün kullanma şansınız varsa, aşağıdakileri kontrol ettiğinizden emin olun:

– yaşı ve durumu
– geçmişi
– onaylı ürün
– 10 yaşından büyük değil
– talimat kitapçığı dahil tüm parçaların dahil ürün.

Çocuğunuzun olabildiğince güvenli tutulmasını sağlamak için aşağıdakileri içeren bir kısıtlama kabul etmeyin veya kullanmayın:

-bariz bir hasar olmasa bile bir kaza geçirdi
– ayrılma kabuğundaki yarıklar, çatlaklar veya büyük stres işaretleri
– yıpranmış, aşınmış veya hasar görmüş kayışlar
– sorunsuz çalışan bir toka.
– Bebeğinizi veya bebeğinizi arabada asla yalnız bırakmayın
– Arabalar serin veya bulutlu günlerde bile çok çabuk fırınlara dönüşürler. Çocuğunuzu arabada yalnız bırakmayın, bir anlığına bile. Sıcak bir günde bir arabanın içindeki sıcaklık çok hızlı bir şekilde tehlikeli seviyelere çıkabilir. Ayrıca, pencere ve kapı anahtarları veya çakmak ile oynayabilirler. Anahtarları kontağa bırakırsanız özellikle tehlikelidir.

Çocuğunuzu arabada yalnız bırakmak sadece son derece tehlikelidir. Araç hırsızlıkları nedeniyle çocuğunuzun güvenliği riske girebilir ve havasızlık nedeniyle çocuğunuz hayatını kaybedebilir.

Diğer önemli güvenlik kuralları
Araca bindiğinizde tüm emniyet kemerleri takılmadıkça yola çıkmayın. Çocuğunuz kayışları çıkarır veya tokayı çıkarırsa, aracı durdurun ve kemeri tekrar yerine takın. Ardından ne yaptığınızı açıklayın. Çocuğunuza kemeri veya tokayı tek başına bırakmak için bir ödül ya da teşvik vermeniz gerekiyorsa, çocuğunuzun dikkatini dağıtacak ve hedefinize ulaşıncaya kadar sürecek olanın kullanılması en iyisidir. Kemer bükülmüşken veya geri alınırken asla sürmeyin.

Çocuğunuz her zaman yolun kenarında hareket ederken veya park ederken arabanın içinde, kollarında ve bacaklarında durmalıdır. Çocuk geçirmez kilitleri de etkinleştirebilirsiniz, böylece araç hareket ederken veya hareketsizken çocuğunuz dışarı çıkamaz.

Araba içerisinde dağınık duran eşyalar bir çarpışmada uçabilir, bu yüzden torpido gözünde, bagajda veya bagaj bariyerinin arkasında veya bagajda, dört tekerlekten çekişte gevşek eşyaları saklayın. Arabada boş bir yükseltici koltuk ile seyahat ederken, destek koltuğunun birinin yaralanmasını önlemek için emniyet kemerini etrafına sabitleyin. Sizinle birlikte seyahat eden evcil hayvanları da kontrol altında tutmalısınız.

Emniyet kemerleri ve hamile kadınlar
Bir motorlu araçta seyahat eden herkes, uygun bir şekilde bağlanmış ve ayarlanmış olan onaylı bir emniyet kemeri kullanmalıdır. Bu, hamileliğin hangi aşamasında olursa olsun hamile kadınları da kapsar.

Bir Cevap Yazın