Bebekler için kavanoz maması tarifi

0
811
Bebekler için kavanoz maması tarifi
Bebekler için kavanoz maması tarifi

Ek gıda dönemine geçiş ile birlikte aklımızda bir çok soru, bir sürü bilgi, bir sürü karmaşa oluyor. En çok endişe duyulan bir konu ise tatile ya da gezmeye gidileceği zaman bebeğimizi nasıl besleyeceğimiz konusu. Tam da bu evrede kavanoz mama imdadımıza yetişiyor. Peki kavanoz mama nasıl yapılır? Anne Bebek Kulübü yazarı Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, bebeğinizin çok seveceği bir mama tarifi hazırladı. İşte bebekler için kavanoz maması tarifi! 

Bebekler için kavanoz maması yapımı 

Anne olmak demek bir çok işi aynı anda yapmaya çalışmak demek . Her yere, herkese yetişebilmek demek. Birde iki çocuk annesi olunca bu durumun ikiye katlanması demek.
Kısacası anne olmak hayatı pratik yaşamak demek. Eğer hayatımızı kolaylaştırırsak anne yorgunluğunu hafifletmiş, kendimize daha fazla zaman kazandırmış olacağız. Benimde sizlere kolaylık sağlayacak bir önerim var: Bebek kavanoz maması! 

Öncelikle alerjik olmayan gıdalardan başlayarak 3 gün kuralına uygun tadım işlemlerimizi gerçekleştirmiş olmamız gerekli.

Akabinde mini kavanoz, cam rende, mama kaşığı, buharda haşlama aparatı gibi minik malzemeleri tedarik etmemiz gerekiyor.
Bir çok kavanoz mama yaptım fakat ısrarla balkabağı diyorum. Nedenini önceki yazılarımda bulabilirsiniz. Balkabağı bebekler için mucize bir gıda.
Balkabağı kavanoz maması nasıl yapılır bakalım.

Okumalısınız: Bebekler için gece maması tarifi

Bebekler için kavanoz maması tarifi
Bebekler için kavanoz maması tarifi

Kavanoz maması için malzemeler

– 2 dilim kabuklu balkabağı
– 4 adet çiğ badem veya 2 ceviz
– Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
– Haşlanacak kadar su

Bebekler için kavanoz maması yapılışı

Önce balkabağımızı kabuğuyla birlikte küçük bir tencerenin içerisine alıp suyumuzu ekliyoruz. Orta ateşte ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuğundan soyup,kabuğu atıyoruz

Çiğ bademi veya cevizi havanda unufak hale getirdikten sonra mamamızın içerisine ekliyoruz. Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı ekleyip ezerek karıştırıyoruz.Sıcak bir şekilde mamayı kavanoza alıyor, kaynayan su içinde bekleyen kapağımızı kapatıp ters çeviriyoruz ve tutmasına yardımcı oluyoruz. Konserve tarzında yaptığımız mamayı bozdolabında 4 gün saklayabiliriz. Fakat açtığımız mamayı en fazla ikinci gün tüketmiş olmalısınız.

Yine konserve yöntemiyle meyve püreleri, meyve suları, sebze püreleri ve kahvaltılıklarınızı hazırlayıp yola gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz. Gideceğiniz yere kadar termos çantalar kavanozları muhafaza edecektir.

Dikkat edilecek noktalar : 3 gün kuralını uyguladıktan sonra badem ve cevizi dönüşümlü vermeliyiz. İlk deneyimde ceviz kullanılmasını tavsiye ederim.Mama gözünüze katı geldiyse haşlama suyundan biraz ilave edebilirsiniz. Balkabakları cinsine göre susuz olabiliyor. Haşlama suyu olarak çeşme suyu kullanmamalıyız. Kapağın sıkıca kapatıldığından emin olmalıyız.

Şifa olsun.

Okumalısınız: Bebek maması seçerken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi bebek maması hangisi? 

Önceki İçerikZehirlenmelerde ilkyardım nasıldır?
Sonraki İçerikÇocuklarda solunum yolu enfeksiyonları
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın