Bebeğinizi emzirme rehberi

0
1687

Sizin için hazırladığımız yöntemleri izlerseniz, inanıyoruz ki bu süreç daha kolay olacaktır.

  1. Bilgilenin: Bebeğiniz doğmadan önce emzirme hakkında bilgi edinin. Kitaplardan, makalelerden, videolardan, anne olan arkadaşlarınızdan, ya da doğum öncesi eğitim kurslarından..
  2. Başarmak için hazırlık yapın: Emzirme yastığı ya da pozisyonunuzu kolaylaştıracak yumuşak bir destek kullanın.
  3. Uzmanlara sorun: Doğum yaptığınız klinik veya hastanede bulunan hemşirelerin desteği sizin için bir avantajdır. Bunu değerlendirin.
  4. Ağzını yerleştirin: Bebeğin ağzını meme ucuna iyi yerleştirmek, olayın anahtarıdır. Bebeğin ağzı geniş bir biçimde açık olmalıdır. Balık ağzı gibi. Meme ucunu tamamen kapsamalıdır.
  5. Şelale beklemeyin: İlk önceleri bebeğinizin emeceği süt aslında küçük miktarlarda gelen kolostrumdur. Endişelenmeyin, şimdilik bu yeterlidir.
  6. İşaretleri takip edin: Emzirdiğiniz zamanı, ne kadar süre ile ve hangi göğsünüzden emzirdiğinizi not alın. Böylece bir sonraki emzirme için hazırlıklı olursunuz.
  7. Gazını çıkarın: Emzirmeden sonra; gaz sancılarını önlemek için yumuşak bir biçimde bebeğinizin sırtına vurarak gazını çıkarın.
  8. Kendinizi şarj edin: İyi beslendiğinizden ve bol su içtiğinizden emin olun. Emzirmek bebeğinizi besler ama sizden de çok fazla enerji alır.
  9. Umutsuzluğa kapılmayın: Emzirmek önceleri ince iş gibi görünür ve ilk başlarda acılı olabilir. Göğüs uçlarınıza sıcak ve soğuk kompresler yapmayı ve lanolin kremler sürmeyi deneyin.
  10. Bebeği memede uyanık tutun: Beslenme saatinde, bebeğiniz emerken uyuya kalabilir; arada bir yanağını çenesini, gıdısını okşayarak ya da hafifçe dürterek onu uyandırmaya çalışın.
  11. Bebeğiniz vantuz gibi yapışabilir: Emmesi bittikten sonra bebeğin ağzını memeden ayırmak için parmağınızı ağzıyla meme ucunuzun arasına hafifçe sokarak ağzını memeden ayırabilirsiniz.
  12. Bebeğiniz süt emiyor mu emin olun: Bebeğiniz memeden süt emiyorsa, boğazında ritmli hareketler olur ve yutkunma sesleri duyarsınız. Eğer böyle bir ses gelmiyorsa, süt emmiyor demektir.

Unutmayın ki; bebeğinizi sık emzirmek süt miktarınızı arttıracaktır.

Bir Cevap Yazın