Bayram da, babalar günü de zehir oldu!

0
796

Boşanma sonrası velayet sorumluluğu tek taraflı verilip, babaları hayatta iken öksüz bırakılan çocuklar, bu bayram da kulakları kapı zilinde beklediler. Kapı çalsa da fırlayıp açsam, boynuna sarılsam diye düşünemediler bile…  Böyle bir sevgi gösterisinin sonrasında alacakları tepki, ceza ve belki dayak korkusuyla?!.. Bugün sizlerle bayram tatili ve “Babalar Günü” nedeniyle yaşadığım çifte üzüntümü paylaşmak istiyorum….

Cebinde parası olmayan baba, bu bayramda bağrına taş bastı
Asgari ücretle çalışan birçok baba, aldıkları asgari ücretten arttırabildiğiyle günler öncesinde başlamıştı işlemlere…. İcra müdürlükleri ana baba günüydü o hafta. İcra memuru ve Sosyal Hizmet Uzmanı bulabilmek için hafta başında başladı işlemler. Şansı yaver gidenler bayramın ikinci günü de olsa evladına sarılıp, doyasıya koklayabilince tüm sıkıntılarını unuttu. Ta ki çocuklarının teslim saati gelinceye kadar….

Ekonomik ve psikolojik şiddet mağduru babalar çözüm bekliyor
Birçok kez çocuk teslim merkezlerinin kurulması için başvuru yaptık ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı talebimizi dikkate alacağını, üzerinde çalışma yapmak üzere kayıt altına alındığını bildiren cevaplar yazdılar. Hala sabırla bekliyoruz. Bu ülkenin geleceğini, çocuklarını her şeyin üstünde tutacak irade elbet bu zulme dur diyecektir.

Dinini bilmeyen gençler yetiştiriyoruz
Ayrıldığımda 3 yaşında olan oğlum, şu anda 10 yaşında.  Bugüne kadar bir kez olsun ne cuma, ne de bayram namazına götüremedim ben oğlumu. Bu bayram aynı güne denk gelen, hem cuma hem de bayram namazına evladıyla gelebilen babalara imrenerek baktım yine… Sadece benim hakkımda değil, tüm yurtta bu şekilde karar veriyor aile mahkemeleri. Aksine bir tane örnek bulamadım. Çocuklar ya cumartesi sabahları ayda iki defa ya da bayramın ikinci günü babalarının yanına gelebiliyor. Arife günü gelmeyince bayram namazına gitmek te mümkün olamıyor haliyle. Hristiyan olsaydım, Pazar günü yanımda olan oğlumla ibadetimi yapabilirdim ama Müslüman olduğum için evladıma dini eğitim vermem ve örnek olmama bu ülkenin mahkemeleri verdikleri kararlarla engel oluyor.

Babalar günü mü?!
Ayın ikinci ve dördüncü hafta sonu babalarının yanına gelebilen çocukların maalesef babalarıyla “Babalar Günü“nde bir arada olması mümkün değil. Babalar günü de diğer özel günler gibi hep kaçırılan, gününde kutlanmayan günlerden bir tanesi sadece. Baba kavramına hak ettiği önemi ve saygıyı gösterebilmek için; ailenin sadece kadın, çocuk, engelli ve yaşlıdan oluşan bir kurum olmadığının farkına varmak gerekir.

Babalar gününde yanımda olamayan evladımı ben arayıp ulaştım aramızdaki aramızda geçen konuşmayı hiçbir yorum yapmadan sizlere aktarıyorum:

– Alo, Oğlum merhaba, Nasılsın?

– İyiyim.

– Biliyorsun bugün babalar günü sen aramayınca ben aramak istedim. Sana söylemek istediklerim var. Benim bir baba olmamı sağladığın için teşekkür ederim. Senin gibi bir evladım olduğu için çok şanslıyım. İyi ki doğdun, iyi ki varsın. Seni çok seviyorum canım oğlum.

– ………..

– Söylediklerimi duydun mu oğlum?

– Evet

– Konuşamıyorsun sanırım.

– ………….

– Bunları söylemek için aramıştım. iyi geceler oğlum. Allaha emanet ol.

Çocuklar bizim her şeyimiz, bu ülkenin geleceği de onlara emanet ama biz çocuklarımıza, geleceğimize  yeteri kadar sahip çıkıyor muyuz acaba?

Önceki İçerikİyi çocuk yetiştirmenin sırları
Sonraki İçerikBüyükanne ve büyükbaba ile ilişkiler çocuk için neden önemli?
Hüsnü Kutluay
1972 İzmir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimlerimi İzmir’de tamamladım. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Donanım Bölümü'nü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdim. 2006 yılında evlendim ve 2009 yılında oğlum dünyaya geldi. Herkes gibi ben de bir yastıkta kocamak için evlenmiş olsam da, bu hedefi tutturamadım. 2012'de başlayan mahkeme süreci 2014'te tamamlandı ve boşandım. Mahkemece verilen kararın oğlum adına adil ve hakkaniyetli olmadığına emin olduğumdan ve  evladımın haklarını benden iyi hiç kimsenin sahip çıkıp arayamayacağı düşündüğümden  hukuk alanına yöneldim. Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu'nda hukuk eğitimi aldım ve Yüksek Onur derecesiyle mezun oldum. Kurucularından olduğum Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği'nde, 2016 Mart ayında Başkan Yardımcılığı görevine layık görüldüm. Çocukların anne ve babaları hayatta iken onlardan mahrum kalmalarına karşı çıkan derneğimiz;, kadın erkek eşitliği temelinde olup, çocukların öncelikli korunması gereken bireyler olduğunu ve çocuk haklarını savunmaktadır. Halen DGS Hazırlığı yapmaktayım ve hedefim hukuk fakültesinden mezun olmak. Bu sayede çocukların egolara kurban edilmesinin önüne geçmeyi, onların birer birey olduğunu tüm topluma kabul ettirmeyi hedefliyorum. Anne Bebek Kulübü'nde yer almaktan mutluluk duyuyor, bu birlikteliğin hepimiz için çok yararlı olacağına inanıyorum.  

Bir Cevap Yazın